Ενιαίος και Αδιαίρετος…..παπατζηλίκι διαρκείας!!!

Καλημέρα κύριοι, μετά και τις τελευταίες “αποκαλύψεις” της περιοδεύουσας δημοσιογραφικής παρέας, σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, ήρθε η ώρα να γράψω αυτές τις έρμες σκέψεις, που με βασανίζουν από την ημέρα της συνέντευξης τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (ναι εμείς συνεχίζουμε να τον λέμε Γιαννακόπουλο, παρότι δεν φωνάξαμε ποτέ εν χορώ “Γ..α τους τη μάνα Γιαννακόπουλε”, όπως αυτοί που σήμερα τον απειλούν μέσα στο σπίτι του και θα τον αποκαλούν από δω και πέρα  “τιμωρητικά” Dpg7000.

Ο Γιαννακόπουλος αδιαμφισβήτητα, διεκδίκησε από την Πολιτεία το καλύτερο δυνατόν για τον Παναθηναϊκό και τον ίδιο….και για αυτό δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς, εκτός αν αποδειχθεί πως οι παράλογες και ανέφικτες απαιτήσεις του (θέλω και 40 εκατομμύρια ευρώ, για να καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας του Ερασιτέχνη), επιδίωκαν την ρήξη και την αποχώρησή του (τουλάχιστον από το προσκήνιο, αφού όσο κατέχει τις μετοχές και δεν τις παραδίδει στον ΑΟ, η ομάδα μπάσκετ του ανήκει και θα λουστεί χαρές και λύπες, όπως κάνει εδώ και 8 χρόνια).

Σαφέστατα και δεν είναι παράλογη απαίτηση να χωρέσει στον Βοτανικό ένα γήπεδο μπάσκετ, ακόμα και αν είναι σε βάρος του ποδοσφαιρικού γηπέδου (αφού θα μειωθεί η χωρητικότητά του κατά 12.000 θέσεις). Το ίδιο απεφάνθη και η δημοτική αρχή, και έτσι δημιούργησε μια ομάδα εργασίας, προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο είναι εφικτό.

Αν αυτή η ομάδα εργασίας μετά από ενδελεχή έρευνα, κατέληξε πως η όποια τροποποίηση του υφιστάμενου σχεδίου, εγγυμονεί κινδύνους να ματαιωθεί ή να καθυστερήσει άλλη μια 15ετία το ποδοσφαιρικό γήπεδο, είναι παράλογο να αναζητηθεί άλλη λύση? Π.χ. να γίνει αργότερα το γήπεδο μπάσκετ σε όμορο οικόπεδο ή να παραχωρηθεί το κλειστό του ΟΑΚΑ για 99 χρόνια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός? ΟΧΙ!!!

Μπορεί να είναι λόγος υποβάθμισης της ΚΑΕ και του ΑΟ, η υλοποίηση ενός σχεδίου, που είχαν εγκρίνει οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος ως υπεύθυνοι των ΚΑΕ και ΑΟ αντίστοιχα? ΟΧΙ!!!

Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποστασιοποιηθεί (πωλητήριο στην ΠΑΕ έχει βάλει και ο Αλαφούζος από το 2015, και ακόμα εδώ είναι….όποιος φεύγει καταθέτει τις μετοχές του, δεν ψάχνει αγοραστή ζητώντας 25+46 εκατομμύρια ευρώ) από ΚΑΕ και ΑΟ, πριμοδοτεί τα σχέδια αυτών που θέλουν τον Παναθηναϊκό “μικρό”, καταδικασμένο στις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις της Λεωφόρου και μόνιμο ενοικιαστή του ΟΑΚΑ. Αυτοί είναι οι ίδιοι που πήγαν στο σπίτι του και τρομοκράτησαν τα ανήλικα παιδιά του. Αυτοί με την κατάπτυστη δημιουργία του ΠΑΝ.ΚΙ. και την παρουσίαση παιδικών αρχιτεκτονικών σχεδίων της “Μεγάλης Λεωφόρου”, διαμόρφωσαν ένα αρνητικό κλίμα για τον Βοτανικό και έδωσαν το δικαίωμα στον Γιάννη Αλαφούζο, να κάνει τηλεμαραθώνιους και να πουλάει εισιτήρια σε κερκίδες που δεν φτιάχτηκαν ποτέ.

Είναι αυτοί, που την ώρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πλήρωνε ομάδες εργασίας και απλοί φίλοι του Παναθηναϊκού έτρεχαν να δώσουν από το υστέρημά τους 20-50 ευρώ για να υλοποιηθεί το project της Διπλής Ανάπλασης, ανέβαζαν άρθρα για τη Λεωφόρο των 45.000 θέσεων το 2048, όπου βραβεύονταν οι ίδιοι και οι κολλητοί τους, για την “προσφορά” στο Σύλλογο. Για τέτοια ξετσιπωσιά μιλάμε….. να γράφεις κείμενο, στο οποίο θα υποδεικνύεις στον Σύλλογο και στον κόσμο του, ποιοι θα πρέπει να βραβευτούν σε 28 χρόνια από σήμερα!!!

Για αυτό και ο σημερινός τίτλος….. Ενιαίος και Αδιαίρετος….παπατζηλίκι διαρκείας. Ο καθένας εδώ και χρόνια έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι, κάνει την ευχή του άποψη και διαμορφώνει ένα κλίμα διχασμού….Γιατί Βαρδινογιάννης και όχι Βγενόπουλος, γιατί Γιαννακόπουλος και όχι Σουβλατζής, γιατί Βοτανικός και όχι Λεωφόρος, γιατί Δώνης και όχι Ουζουνίδης……

Δεν θα το παίξω άμοιρος ευθυνών και εγώ τα ίδια σκατά είμαι, νομίζω πως ο Παναθηναϊκός είναι δικός ΜΟΥ, αλλά τουλάχιστον δεν είμαι υποκριτής να με ενοχλεί όταν τον λέει ο Γιαννακόπουλος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ ΜΟΥ…….που τον διοικεί 30 χρόνια και τον έχει πληρώσει αδρά!!! 

Και δεν λέω χρήσιμο και εποικοδομητικό είναι να υπάρχουν διάφορες απόψεις, αλλά στα μικρά….αν είναι καλός παίκτης ο Ντένμον ή όχι, αν αξίζει ο Πεδουλάκης άλλη ευκαιρία ή όχι, αν είναι καλύτερος ο Ουζουνίδης του Δώνη ή το αντίθετο, αν σημαία είναι ο Σαραβάκος ή ο Δομάζος……ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, όπως είναι το γήπεδο…..

Ο Ενιαίος και Αδιαίρετος Παναθηναϊκός, τουλάχιστον σε επίπεδο διοικήσεων, θα μπορούσε να είναι εφικτό μόνο αν τον είχε ένας άνθρωπος, πράγμα οικονομικά ανέφικτο….. άρα ξεχάστε το και να παρακαλάτε σε έναν υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στα τμήματα, έναν ανταγωνισμό ποιο θα φέρει τους περισσότερους τίτλους.

Δε ο κόσμος θα ενωθεί όταν εκλείψουν οι επαγγελματίες οπαδοί που ακολουθούν εντολές παραγόντων και δημιουργούν στρατόπεδα. Γιατί άλλο να είσαι οργανωμένος, προκειμένου να βρίσκεις το εισιτήριό σου, να κάνεις μια εκδρομή, να είσαι αλληλέγγυος σε ομοϊδεάτες….και άλλο για να τρομοκρατείς την αντίθετη άποψη, από αυτή που έχεις πάρει εντολή να επιβάλλεις.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, γήπεδο στη Λεωφόρο δεν μπορεί να γίνει, η εφικτή εναλλακτική μας είναι ο Βοτανικός και έχουμε υποχρέωση να την αποδεχτούμε, για το καλό του Συλλόγου. Το ίδιο οφείλει να κάνει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αν δεν χωράει το γήπεδο μπάσκετ, να διεκδικήσει την παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 99 χρόνια….. Να μείνει όμως να παλέψει για τα δικαιώματα του ΑΟ στον Βοτανικό.

Ο Αλαφούζος σε βάρος του ον ονόματος και της ιστορίας του Παναθηναϊκού, κατάφερε να μειώσει τα χρέη στα 10-12 εκατομμύρια ευρώ….. με την προοπτική του γηπέδου, βλέπει μια αχτίδα φωτός να μπορέσει να πουλήσει, για αυτό και δεν θα ρισκάρει με την προσθήκη ενός γηπέδου μπάσκετ, να ματαιωθεί το project, ειδικά τώρα, που η χρηματοδότηση δεν είναι θέμα δικό του….. Χρεώνεται (μαζί με τον Μπακογιάννη) επικοινωνιακά την αποχώρηση Γιαννακόπουλου, αλλά όπως έχει αποδείξει είναι χοντρόπετσος για να μασήσει…..πιστεύει πως με 2-3 καλές μεταγραφές και με καλύτερες επιδόσεις στο χορτάρι, θα την βγάλει καθαρή, μέχρι να μπουν μπουλντόζες στον Βοτανικό.

ΥΓ1. Η πιθανή αποχώρηση από την Euroleague, είναι μεγαλύτερο έγκλημα από τον τριετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό που μας επέβαλλε ο Αλαφούζος. Πιστεύω πως στο τέλος δεν θα γίνει η απειλή πράξη και θα δούμε και του χρόνου την ομάδα μας, να αγωνίζεται απέναντι στους καλύτερους.

ΥΓ2. Οι άνθρωποι που τρέχουν σήμερα τον ΑΟ από το περιβάλλον Γιαννακόπουλου, είναι επιτακτική ανάγκη, να παραμείνουν και να συνεχίσουν το έργο τους, ακόμα και αν δεν θα έχουν την οικονομική βοήθεια του Δημήτρη. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιστρέψουμε, σε διοικήσεις οπαδοπαραγόντων με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

ΥΓ3. Καλώς ή κακώς υπάρχουν 3 αθλητικές εκπομπές στην τηλεόραση και ο Παναθηναϊκός οφείλει να εκπροσωπείτε και στις τρεις…..γράφοντας στα @@του σε ποιους ανήκουν τα κανάλια, αλλά με σεβασμό στους οπαδούς του, που έχουν δικαίωμα να παρακολουθούν όποια εκπομπή από τις τρεις θέλουν. Επιπλέον όταν απολύεις τον προπονητή που σε ανέλαβε με -6 και απαγόρευση μεταγραφών, στέλνοντας επιστολή με τον οδηγό σου, το λιγότερο που μπορείς να απαιτείς, είναι να σου ζητήσει την άδεια σε ποια εκπομπή θα πάει.