Πάμε να κάνουμε το πρώτο βήμα σε μια ονειρική διαδρομή

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλησπέρα κύριοι, χωρίς να έχει αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ (σχετικά με το διαθέσιμο αγωνιστικό μπάτζετ, γιατί η αλήθεια είναι πως το χρέος μειώθηκε δραματικά σε σημείο διαχειρίσιμο), είναι η πρώτη χρονιά επί Αλαφούζου, που είμαι αισιόδοξος για την τελική έκβαση της χρονιάς.

Κάτι η πίστη μου στις ικανότητες των Νταμπίζα, Δώνη, κάτι η εικόνα της ομάδας στα φιλικά, κάτι οι αξιόλογες (αν και φτηνές) φετινές προσθήκες παικτών, κάτι η κανονικότητα στις πληρωμές, κάτι η ικανότητα των ανταγωνιστών μας, με έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα,πως φέτος η είσοδο στην 5αδα είναι το λιγότερο που μπορούμε να επιτύχουμε.

Μάλιστα αν είμαστε τυχεροί (στον τομέα των τραυματισμών), βλέπω την ομάδα να βρίσκεται στο τέλος των 26 αγωνιστικών, σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ειδικά αν οι δύο κυριότεροι αντίπαλοί μας, έχουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα.

Η ομάδα έχει “γεμίσει” με αξιόμαχους παίκτες, όχι με κάποιους που 2 παιχνίδια έπαιζαν και 10 ήταν έξω (Μουνιέ, Κουλιμπαλί, Αλτμαν κλπ), οι νεαροί που πήραν το βάπτισμα του πυρός πέρυσι φέτος δείχνουν πιο ώριμοι, ο Μακέντα παρά την αρχική διάθεσή του να πάρει μεταγραφή είναι ορεξάτος και εύστοχος, οι Ζαχίντ, Κολοβός, Μπεκ, Μολό και Νούνιες έχουν προσαρμοστεί τάχιστα, οι Ινσούα, Γιόχανσον Κουρμπέλης, Διούδης παραμένουν σταθερές αξίες, ενώ σαφέστατα βελτιωμένοι παρουσιάζονται οι Χατζηγιοβάννης, Δώνης και Πούγγουρας….. μόνο ερωτηματικό ο Μπουζούκης λόγω του απροσδόκητου τραυματισμού του κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Εννοείται πως και τα υπόλοιπα παιδιά (Ζατζηθεοδωρίδης, Καμπετσής, Μαυρομάτης, Κολοβέτσιος, Αποστολάκης, Ζαγαρίτης, Βέργος), που υπολογίζονται από τον προπονητή είναι σε θέση να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή και πιθανότατα ο έντονος ανταγωνισμός φέτος -ακόμα και για μια θέση στην αποστολή- να τους κάνει καλύτερους.

“Αγκάθι” στον μέχρι τώρα σχεδιασμό, η αποτυχία του Νίκου Νταμπίζα να λύσει τα συμβόλαια με αυτούς που δεν υπολογίζονται και χοντρά χοντρά μας κοστίζουν κοντά στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ…..λεφτά που λείπουν για να ολοκληρωθεί το ρόστερ. Θεωρώ πως οι προσθήκες ενός ακόμα στόπερ και ενός καθαρού 6αριού, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν…. για τη θέση του φορ, μετά την απόκτηση των 2 πιτσιρικάδων πιστεύω πως δεν τίθεται θέμα, εκτός αν παραμένει ακόμη η περίπτωση να πωληθεί ο Μακέντα.

Διαβάζοντας τους 20 που επιλέχθηκαν για το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος στη Λαμία, παρατηρώ ότι:

Οι 6 από τους 20 προέρχονται από την ακαδημία μας
Οι 13 από τους 20 είναι Έλληνες
Οι 10 από τους 20 είναι μικρότεροι από 23 χρονών 
Οι 13 από τους 20 είναι μικρότεροι από 25 χρονών
Μόλις ένας είναι πάνω από 30 χρονών…..

Κατά τ άλλα, για αυτούς που μανιωδώς ψάχνουν πάντα κάτι για να μιζεριάζουν και να αποθαρρύνουν τον κόσμο από το να είναι κοντά στην ομάδα, έγινε φέτος έγκλημα από τους Δώνη, Νταμπίζα, “γέμισαν” την ομάδα ξένους μισθοφόρους και “έδιωξαν” τα δικά μας παιδιά …..τον εξής έναν Εμμανουηλίδη και μάλιστα για καλό δικό του, αφού εκεί που πήγε θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του και θα επιστρέψει καλύτερος….. μακάρι να έχει την εξέλιξη του Καραγκούνη, όταν έφυγε για τον Απόλλωνα.

Είναι οι ίδιοι βέβαια, που αν η ομάδα έμενε αποκλειστικά με τα “δικά” μας παιδιά, θα έγραφαν πόσο έχει μικρύνει ο Σύλλογος, που δεν μπορεί να φέρει ούτε έναν ξένο….. Είναι οι ίδιοι που όταν τα είχαν καλά με τον Αλαφούζο, ενθουσιάζονταν με τους Καμπέθας, Μαμούτε, Μπερίσα….. ενώ τώρα τους ξινίζει ο Περέα.

Μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια, στο χέρι της ομάδας είναι να κλείσει αυτά τα στόματα με την απόδοσή της στο γήπεδο….. Και προσέξτε δεν είμαι αντίθετος στην κριτική, την ασκώ και μάλιστα με συνέπεια 10 χρόνια τώρα….. αλλά είναι καλόπιστη (με δικαίωσαν πλήρως και τα αποτελέσματα), με αγάπη και ανησυχία για την ομάδα και το μέλλον της, όχι με δόλο…. όχι με πουστιά…όχι όλα είναι καλά όταν είμαστε “φιλαράκια” με την διοίκηση και όλα σκατά όταν τέλειωσε η “χρηματοδότηση”.

Οι όποιες διαφωνίες με την διοίκηση, δεν πρέπει να είναι ικανές να σε φέρνουν απέναντι στην ομάδα σου, να φτάνεις στο σημείο επιθυμείς τον διασυρμό της, γιατί έτσι θεωρείς πως τιμωρείται ο μεγαλομέτοχος…. Οι ξεφτίλες που υπέστη η ομάδα επί Αλαφούζου, θα την ακολουθούν και αφότου φύγει ο Αλαφούζος….. φεύγοντας δεν θα πάρει τις ξεφτίλες του, εδώ θα είναι να μας θυμίζουν το πέρασμά του, όπως και αυτούς που τον στήριξαν 6 χρόνια!!!

Να θυμάστε μόνο μια καλή αγωνιστική πορεία, μπορεί να ενεργοποιήσει τον κόσμο και στο project PAOALIVE, σε έναν Παναθηναϊκό που παραπαίει, δεν θα πάει να βάλει κάποιος ούτε μισό ευρώ…Μόνο μέσω του ενθουσιασμού έχουν τύχη τέτοια εγχειρήματα, για αυτό και η ομάδα μπάσκετ ενισχύθηκε, περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια….

Πάμε να μπούμε με το δεξί στο πρωτάθλημα, πάμε να κάνουμε το πρώτο βήμα σε μια ονειρική διαδρομή….. να προσέξουν τα παιδιά που θα εκδράμουν στην Λαμία, τυχόν προβοκάτσια, φέτος δεν πρέπει να δώσουμε κανένα δικαίωμα τιμωρίας.