Ρήτρα, παίκτες, χορηγοί και κόσμος, κρατούν τον Εξάστερο στο “σπίτι” του!!!

Καλημέρα κύριοι, όπως η σελίδα ήταν ξεκάθαρη υπέρ της αποχώρησης από την Euroleague πριν 3 χρόνια, τότε που σε κάθε παιχνίδι ο Μπερτομέου μέσω της διαιτησίας μας φώναζε πως είμαστε ανεπιθύμητοι, έτσι και τώρα το ίδιο ξεκάθαρα είναι υπέρ της παραμονής στην διοργάνωση με τις καλύτερες ομάδες, ακόμα και αν δεν υπάρχει το μπάτζετ να τις ανταγωνιστούμε ή να κάνουμε όνειρα για το έβδομο!!!

Για όσο καιρό η Eurolegue θα συμπεριφέρεται με τον πρέποντα σεβασμό τον Παναθηναϊκό μας (την τρίτη ομάδα σε κατακτήσεις τροπαίων), εμείς οι οπαδοί του θα επιθυμούμε την συμμετοχή του στην διοργάνωση…..ακόμα και αν αυτή η επιθυμία, μας φέρνει σε αντιπαράθεση με τους μετόχους της ΚΑΕ.

Οι μέτοχοι της ΚΑΕ βρέθηκαν σε αδιέξοδο μετά την άρνηση της διοργάνωσης να συναινέσει στο διαζύγιο, αφού αν επέμεναν στην απόφαση να αποχωρήσουν θα έπρεπε να καταβάλλουν στην Euroleague την ρήτρας αποχώρησης (10.000.000 ευρώ), έτσι όπως όλα δείχνουν (συμφωνία για μείωση αποδοχών με Παπαπέτρου) αποφάσισαν να παραμείνουν στην Euroleague, χωρίς όμως να παρατήσουν την προσπάθεια αναδιανομής των εσόδων.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστηρίζει πως αφού οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ φέρνουν 27 από τα 37 εκατομμύρια ευρώ στην διοργάνωση μέσω των τηλεοπτικών συμβολαίων, δεν γίνεται να τα μοιράζονται εξίσου με την ΤΣΣΚΑ που συνεισφέρει τηλεοπτικό συμβόλαιο 350.000 ευρώ.

Στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποχωρήσει, θα ζημιώσει την Euroleague με 5 εκατομμύρια ευρώ περίπου (δηλαδή θα χάσει κάθε ομάδα 300.000 ευρώ, ειλικρινά πιστεύετε πως νοιάζει τις 15 από τις 18 ομάδες που συμμετέχουν, να μειωθούν τα έσοδά τους κατά 300.000 ευρώ?)….. αν βέβαια τον αναγκάσουν να δώσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας, μάλλον θα αυξήσουν τα έσοδά τους.

Ρήτρα, παίκτες, χορηγοί και κόσμος, φαίνεται πως κρατούν τον Εξάστερο στο σπίτι του, μέχρι την επόμενη φορά που θα ξανασυζητηθεί το διαζύγιο, αφού καλώς ή κακώς το μπάσκετ δεν μπορεί να προσφέρει τα χρήματα του ποδοσφαίρου……και πάντα θα υπάρχει γκρίνια.

Εμείς ως οπαδοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα κατάσταση (χαμηλό μπάτζετ, στόχος η 8αδα και όχι το F4 και το έβδομο) με ψυχραιμία, να σταθούμε δίπλα στην προσπάθεια των Παπαδόπουλου, Τριαντόπουλου και να αποδείξουμε με γεμάτο γήπεδο, πως δεν είμαστε οπαδοί της νίκης, αλλά του Παναθηναϊκού.

Θεού θέλοντος, είτε στο ανακαινισμένο καταπράσινο ΟΑΚΑ, είτε στο νέο γήπεδο μπάσκετ στο Βοτανικό, σε 4 χρόνια από σήμερα θα διεξαχθεί το Final Four και θα διεκδικήσουμε το πολυπόθητο έβδομο τρόπαιο!!!