Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλημέρα κύριοι, δυστυχώς η ανάγκη κάποιων να χρησιμοποιήσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα δικά τους προεκλογικά και επιχειρηματικά παζάρια, έχει γεννήσει τελευταία πολλά φύκια που πωλούνται για μεταξωτές κορδέλες!!!

Δημοσιογράφοι που 10 χρόνια πολέμησαν λυσσαλέα την προοπτική της κατασκευής γηπέδου στον Βοτανικό (Νικολογιάννης, Δεσύλλας, Παπαθεοδώρου, Βασιλαράς, Βεργής κ.α.) και πότε τους έφταιγε το εμπορικό, πότε το τζαμί, πότε ότι είναι κοντά στου Ρέντη, πότε ότι θα χαθεί η Λεωφόρος “η έδρα της καρδιάς μας”, πότε ότι ήταν μια ιδέα και απόφαση των “κακών” Σουφλιά-Μπακογιάννη-Βαρδινογιάννη, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου στήριξη του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ project εδώ και μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ…..

…….ξεχνώντας πως για να πολεμήσουν αυτή την μοναδική προοπτική, είχαν υιοθετήσει μέχρι και την ΗΛΙΘΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΑ πρόταση ΠΑΝ.ΚΙ, γυρνώντας από το πρωί ως το βράδυ χωρίς να ντρέπονται με μπλουζάκι “Γήπεδο μόνο στη Λεωφόρο”.

Δέκα ολόκληρα χρόνια, δεν ξεστόμισαν ούτε μία φορά την ουδέτερη άποψη “Ρε παιδιά μήπως να κοιτάξουμε και τον Βοτανικό, μιας και υπάρχει”? Προτίμησαν να γελοιοποιούνται παρευρισκόμενοι σε γελοίες φιέστες του ΠΑΝ.ΚΙ., να χειροκροτούν τον Μπαλτάκο που έκανε ταξίδια στο εξωτερικό και είχε έτοιμο τον χρηματοδότη για γήπεδο στο Γουδί, να διαφημίζουν εισιτήρια διαρκείας στην διώροφη κερκίδα της Λεωφόρου του αφεντικού τους Αλαφούζου…… παρά να γράψουν την ΑΛΗΘΕΙΑ…..

….και σήμερα είδα το ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ….. “Ιδανικό σενάριο ο Βοτανικός”, “Τελευταία ελπίδα του Παναθηναϊκού ο Βοτανικός”, “Υποχρέωση όλων να προχωρήσει ο Βοτανικός” και πολλά άλλα ωραία άρθρα, που με ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ…… σύμφωνο όμως εδώ και 10 χρόνια. Δέκα ολόκληρα χρόνια που πίστευα πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει παντοδύναμος μόνο με νέο σύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό (μόνο εκεί ήταν εφικτό) και όλοι αυτοί με αποκαλούσαν “τσάτσο” του Βαρδινογιάννη ή και οικοπεδούχο της περιοχής.

Έγραφαν πως δεν γίνεται να προχωρήσει ο τοξικός Βοτανικός, που έχει δέσει χειροπόδαρα τον Σύλλογο και θα μας πάρει 400 εκατομμύρια ευρώ ο Βωβός, συμφωνώντας με γραφικούς τύπους επιπέδου ψευτοθόδωρου. 

Και σήμερα, που επιτέλους -άλλοι με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, άλλοι με όχημα την λογική, άλλοι με επιχειρηματικό όφελος και άλλοι με κίνητρο την ψηφοθηρία- καταλήξαμε ότι η μοναδική εφικτή και συμφέρουσα λύση για την ανέγερση του γηπέδου του Παναθηναϊκού είναι ο Βοτανικός…. αντί να φέρουμε τους πάντες αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους, για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη από τις μεγάλες ομάδες, που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ και για πολλά χρόνια στο ζήτημα του γηπέδου….. κοιτάμε να “χαρίσουμε” την κοινή αποδοχή στο project του Βοτανικού, στο τάδε ή στο δείνα κόμμα…….εν μέσω προεκλογικής περιόδου….. κάτι που αυτομάτως δημιουργεί καχυποψία!!! 

Είναι ξεκάθαρο, πως αυτοί που το 2007 καθυστέρησαν 6 ολόκληρα χρόνια με προσφυγές το project του Βοτανικού, αυτοί που μόλις μέσα σε 4 χρόνια διακυβέρνησης κατάφεραν να μας “επικοινωνήσουν” την συμφωνία τους για 3 διαφορετικά project (Μεγάλη Λεωφόρος, Γουδί, Athens Alive) χωρίς κανένα από αυτά να προχωρήσει στο ελάχιστο από μέρους τους, έχοντας ανάγκη για ψήφους, χρησιμοποιούν την “στροφή” του Γιαννακόπουλου στο γηπεδικό, μετά το ναυάγιο του Athens Alive, για να θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στον κόσμο του Παναθηναϊκού……αντίστοιχα με αυτά που θέτουν σε όλες τις κατηγορίες των ψηφοφόρων “Ή εμείς που θα τα λύσουμε όλα ή αυτοί που θα σας γυρίσουν στον μεσαίωνα”.  

Και αυτοί καλά κάνουν και θέτουν τα διλήμματα τους και χρησιμοποιούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού για να τσιμπήσουν καμιά ψήφο, έτσι είναι ΟΛΑ τα κόμματα και ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, το ίδιο θα έκανε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όποιο κόμμα είχε την προοπτική να κυβερνήσει….το πρόβλημα είναι η συμμετοχή των παραγόντων και των δημοσιογράφων σε αυτά τα διλήμματα….. που όπως και να το κάνουμε πείθουν περισσότερο από τους πολιτικούς κάποιον κόσμο του Παναθηναϊκού, που τους θεωρεί ως εκφραστές των συμφερόντων του Συλλόγου.

Η κυβέρνηση, αδυνατώντας να ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις που έθεσε ο Γιαννακόπουλος για να προχωρήσει ως έδρα του Παναθηναϊκού το ΟΑΚΑ, θυμήθηκε το project της Διπλής Ανάπλασης που η ίδια ως αντιπολίτευση είχε τορπιλίσει….. Το θυμήθηκε λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές και διαρρέει τις όποιες “θετικές” προθέσεις της (μέσω του κομματικού οργάνου ΑΡΔna) 30 ημέρες πριν τις εκλογές, οι οποίες κατά 99% μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα την καταστήσουν αντιπολίτευση. Με λίγα λόγια ΤΣΑΜΠΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, αφού δεν θα κληθεί η ίδια να υλοποιήσει οτιδήποτε με απόφαση των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Ποιοι θα κληθούν να μετουσιώσουν τα λόγια σε πράξεις και την διάθεση του Παναθηναϊκού να μετακινηθεί ενιαίος και αδιαίρετος στον Βοτανικό? Αυτοί που εμπνεύστηκαν τον Βοτανικό, τον έφεραν στην Βουλή, τον ψήφισαν και είχαν όλη την διάθεση να τον υλοποιήσουν μαζί με τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού, αν οι 131 δεν είχαν ανακαλύψει τους Κορμοράνους.

Και όταν θα γίνει με το καλό (ακόμα δεν έχουμε κάποια δήλωση από την ΠΑΕ αν ενδιαφέρεται και αν μπορεί να συμμετέχει), τότε θα συζητήσουμε ποιο θα είναι το μοντέλο διοίκησης της ομάδας….. η αστεία προσέγγιση “Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε” δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά τα όσα έχουμε περάσει τα τελευταία 9 χρόνια….. Θυμηθείτε μονάχα πόσες υποθετικές μακροχρόνιες εξαγγελίες έχουν γίνει και πόσες υλοποιήθηκαν από αυτές, για να μην δώσετε καμιά σημασία.

ΥΓ. Η δική μου πρόθεση όλα αυτά τα χρόνια που αρθρογραφώ δημόσια ήταν να μην εμπλέξω ποτέ την πολιτική με την ομάδα. Μάλιστα παρότι είχα τον τρόπο να έχω συνεντεύξεις από πολιτικούς σε περιόδους εκλογών, δεν τις πήρα για να αναρτηθούν στο Greenmood, το τι πιστεύει ο καθένας δεν θα πρέπει να αφορά την σχέση του με τον Παναθηναϊκό…. αλλά συγνώμη, δεν μπορώ να ανεχτώ να κάνουν κάποιοι πάρτι στις πλάτες του κόσμου του Παναθηναϊκού, για να συνεχίζουν να τρέχουν τα ρούβλια προκειμένου να πληρώνονται!!!

Αρκετά με τον ξάδερφο του Αλέξη που εδώ και 4 χρόνια κάθε βδομάδα κάτι θετικό κανονίζει για τον Παναθηναϊκό, πότε γήπεδο, πότε επενδυτή, πότε γκολτζή…. για να λύσει το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας που διέκρινε ο Νταμπίζας!!!