Από πιθανός συνδιεκδικητής του πρωταθλήματος, σε “φάμπρικα” ανάδειξης ταλέντων!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλησπέρα κύριοι, κοντά στους 3 μήνες πέρασαν από το τελευταίο κείμενο που ανάρτησα (Με πειθαρχία και πίστη θα ξεπεράσουμε και τον Covid-19), το οποίο παρεμπιπτόντως αποδείχτηκε προφητικό, αφού χάρη στις προσπάθειες όλων μας, “βραχήκαμε αλλά δεν πνιγήκαμε”, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά….

Όλο αυτό το διάστημα, επέλεξα να μην σχολιάσω όσα συνέβαιναν στον Παναθηναϊκό (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΟ), αφού πολλά από αυτά που γράφονταν στα sites, ήταν ανάξια σχολιασμού….. κάτι που συμβαίνει κάθε φορά που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, όπου επιστρατεύεται η φαντασία ορισμένων, προκειμένου να δελεάσουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού, να επισκεφτεί τα sites τους.

Εμείς θα παραμερίσουμε τις ονειρώξεις και θα περάσουμε στον σχολιασμό των γεγονότων……

Το διαζύγιο με Δώνη

Δυστυχώς οι ευχές μας δεν εισακούστηκαν, και το επικείμενο από τον Φλεβάρη διαζύγιο, είναι γεγονός….με τρόπο μάλιστα, που χαρακτηρίζει όλη τη θητεία Αλαφούζου…. ΠΑΡΑΚΜΗ!!!

Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις, τον τρόπο (αποστολή επιστολής με τον οδηγό του) που επέλεξε ο μεγαλομέτοχος να γνωστοποιήσει στον προπονητή πως δεν επιθυμεί να συνεχίσουν την συνεργασία τους.

Ο Δώνης δεν είναι απλά ένας από τους πολλούς που έγραψαν ιστορία φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού και αντιμετωπίστηκαν με ασέβεια από την ΠΑΕ…. Ο Δώνης είναι ο προπονητής, που ανέλαβε την ομάδα την χρονιά που ξεκινούσε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και απαγόρευση μεταγραφών και όχι μόνο δεν υποβιβάστηκε όπως εκτιμούσαν οι περισσότεροι ΑΡΔ, αλλά έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, ανάδειξε νέους ποδοσφαιριστές και “απέτυχε” από λεπτομέρειες, να σβήσει την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Αν έκανε λάθη? Σαφέστατα και έκανε…..ακόμα και η δημόσια διαφωνία του με την διοίκηση, ήταν ένα λάθος, που όπως αποδείχτηκε του στέρησε την δυνατότητα, να εξαντλήσει το χρόνο του συμβολαίου του, να επιβεβαιώσει όλους εμάς που πιστέψαμε στις δυνατότητές του και θεωρούσαμε πως στην 3η του χρονιά, θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα….ΑΝ στην ομάδα που είχε δημιουργήσει, γίνονταν 2-3 ποιοτικές προσθήκες.

Η πρόσληψη Πογιάτος

Στις ομάδες που υπάρχει Τεχνικός Διευθυντής, είθισται ο προπονητής να είναι επιλογή του, προκειμένου να υπηρετήσει το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Στον Παναθηναϊκό ο Ρόκα, βρήκε τον Δώνη και ήταν ξεκάθαρο από την αρχή, πως δεν ταίριαζαν τα “χνώτα” τους. Ο Δώνης ως παλιός παίκτης και φίλαθλος του Παναθηναϊκού, δεν μπορούσε να δεχτεί πως θα λειτουργεί η ομάδα ως φυτώριο ανάδειξης νέων παικτών, προκειμένου να τροφοδοτεί τις ομάδες της Ευρώπης και να έχει ο Αλαφούζος κέρδος, ώστε να αποπληρώνει τα χρέη που δημιούργησε ο ΙΔΙΟΣ τα προηγούμενα χρόνια.

Είχε πάντα στο μυαλό του, την διεκδίκηση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έστω και με το 1/10 του μπάτζετ που έχουν οι υπόλοιποι διεκδικητές. Ήθελε να παραμείνει ο Ζαχίντ, ο Ινσούα, ο Γιόχανσον, ο Δώνης και όποιος άλλος έχει βρεθεί στην πόρτα της εξόδου, για οικονομικούς λόγους. Ήθελε να κάνουν καλοκαιρινή προετοιμασία οι Αγιούμπ, Καρλίτος, να βελτιωθούν περαιτέρω οι Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Αλεξανδόπουλος, Αθανασακόπουλος, Περέα, να μην χαθούν οι Αποστολάκης, Βαγιανίδης για ψίχουλα….

Αυτά που ήθελε ή δεν ήθελε ο Δώνης, δεν αφορούν τον Πογιάτος, που από την Κ19 της Ρεάλ, θα βρεθεί να προπονήσει τον Παναθηναϊκού, του ενός τελικού και των 2 ημιτελικών Πρωταθλητών ομάδων Ευρώπης… έχοντας ως μοναδική υποχρέωση, να δεχθεί ένα μικρό μπάτζετ και να πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές με Ισπανούς, με μοναδικό στόχο την πώλησή τους και το κέρδος για τον Αλαφούζο.

Κλείνοντας να ξεκαθαρίσω, πως δεν έχω καμιά εμπάθεια για τον Ισπανό, μακάρι να τα καταφέρει και ο Παναθηναϊκός να αποδειχτεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα του, προς μια σπουδαία προπονητική καριέρα….. Αλλά να τον ενημερώσω, πως με τον συγκεκριμένο μεγαλομέτοχο, είναι καταδικασμένος να βλέπει την ομάδα του σε ρόλο κομπάρσου…. Ακόμα και αν καταφέρει να έχει την ομάδα πρώτη τον Δεκέμβρη, είναι ικανός ο άλλος να αποφασίσει παύση πληρωμών ή να του πουλήσει 2-3 παίκτες ή να βάλει τους κολλητούς να μπουν ξανά στο γήπεδο και να τιμωρηθεί με μείον 10 βαθμούς.

Οι αγώνες για τα play off

Η ομάδα μπαίνει στο μίνι πρωτάθλημα των play off με τις χειρότερες συνθήκες. Όποια θέση και να πάρει δεν μπορεί να την εξαργυρώσει με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ο προπονητής έχει ειδοποιηθεί πως απολύεται, 5 βασικοί αποχωρούν (Ινσούα, Ζαχίντ, Γιόχανσον, Δώνης, Ανουάρ), δύο δεν έχουν δεχτεί το συμβόλαιο ανανέωσης (Πούγγουρας, Σέκεφελντ) και οι υπόλοιποι εύχονται σε μια καλή πρόταση από το εξωτερικό (Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης, Μακέντα)…..αλλά…..μη προκαθορίζετε το αποτέλεσμα.

Μπορεί να λειτουργήσει ο εγωισμός και να θελήσουν όλοι αυτοί μαζί οι τελευταίες τους παραστάσεις, να είναι οι καλύτερες….Να αποδείξουν τόσο στον κόσμο που δεν τους στήριξε, όσο και στην διοίκηση, πως έκαναν ΛΑΘΟΣ!!!

ΥΓ. Είχα προγραμματίσει να γράψω για το γηπεδικό και την επικείμενη συνέντευξη Γιαννακόπουλου (αυτά τα δύο συνδέονται), αλλά ήδη τράβηξε σε μάκρος το κείμενο…..Θα το κάνω αύριο.