Γίναμε καρδιά μου ίδιοι, μες το ίδιο μας παιχνίδι….Una faccia, una razza!!!

Καλημέρα κύριοι, αποσβολωμένοι παρακολουθούμε εδώ και 20 ώρες την κορύφωση του μακροχρόνιου διαγωνισμού καφρίλας, ανάμεσα στις δύο απεχθέστερες ομάδες της Ελλάδος…. Είναι δε τόσα τα κοινά αυτών των δύο, που το “Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα” μοιάζει να ειπώθηκε για δαύτους.

Και μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα, στη μέση εμείς….οι Παναθηναϊκοί, που μετά από αρκετά χρόνια βλέπουμε την ομάδα μας -παρά τα πενιχρά της μέσα- να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, να βάζει δύσκολα στους οικονομικά ισχυρούς του πρωταθλήματος και να μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον.

Χρόνια τώρα διαφωνώ και μαλώνω με φίλους που μου λένε: “Δεν γίνεται να μην βρίσκει ο Παναθηναϊκός έναν άνθρωπο να τον αναλάβει και να τον χρησιμοποιήσει προκειμένου να πάρει άλλες δουλειές. Κάποιος υπάρχει που εμποδίζει αυτή την εξέλιξη”.

Και διαφωνώ, όχι για να υπερασπιστώ την προσωπική μου άποψη, πως κανείς δεν εμποδίζει όποιον θέλει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό, αλλά γιατί ο Παναθηναϊκός δεν διέθετε ποτέ στρατό τυχάρπαστων βουλευτάδων, δημάρχων, οπαδών ουγκάνων, που θα μπορούσε ο όποιος ιδιοκτήτης να τους χρησιμοποιήσει για να πιέσει την όποια κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει δουλειές ή να μην τιμωρηθεί για παρανομίες του.

Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός δεν προσφέρεται για ασυλία σε λαμόγια….Για αυτό και στην τελική δεν είχε ποτέ τέτοια στις τάξεις του….ούτε Κοσκωτά, ούτε Σαλιαρέλη, ούτε Κόκκαλη, ούτε Μαρινάκη, ούτε Μπατατούδη, ούτε Γούμενο, ούτε Σαββίδη και πολλούς άλλους, που εκμεταλλεύτηκαν την καφρίλα που διέπει τους οπαδούς των συγκεκριμένων ομάδων.

Για να καταλάβετε, αν πιανόταν ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού να συνομιλεί με άλλους παράγοντες ομάδων και διαιτητές, προκειμένου να στήσουν παιχνίδια ή αν αποδεικνύονταν πως έχει ομάδες παραρτήματα, για να παίρνει άκοπα βαθμούς…… οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από την ντροπή θα απαιτούσαν από το κράτος να τηρηθεί αυστηρά ο νόμος, να καταδικαστεί η ομάδα τους με τη μέγιστη ποινή και να αποπεμφθεί διαπαντός από το ποδόσφαιρο ο συγκεκριμένος παράγοντας που κηλίδωσε την ιστορία του Συλλόγου.

Το ζούμε καθημερινά, ένα πέναλτι παίρνουμε που δεν δικαιούμαστε και αντί να σκεφτούμε τον βιασμό που έχουμε υποστεί εδώ και 25 χρόνια, σπεύδουμε οι ίδιοι να πούμε “συγνώμη, όντως δεν ήταν”. Χάρισαν στους άλλους εκατομμύρια ευρώ από χρέη ή για να φτιάξουν γήπεδο και όταν ο Παναθηναϊκός τη μία και μοναδική φορά στην ιστορία του χρεοκόπησε, δεν καταδεχτήκαμε να ζητήσουμε ισότιμη λύση…. Κυνηγήσαμε αυτόν που τα δημιούργησε να τα πληρώσει και ευτυχώς τα πληρώνει.

Για αυτό και ο Παναθηναϊκός, ελπίζει μονάχα σε κάποιον σοβαρό επενδυτή, που τις όποιες δουλειές του στην Ελλάδα θα τις κάνει με την δέουσα νομιμότητα και διαφάνεια, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει σε μια απριόρι στήριξη των οπαδών του….και ένας τέτοιος δεν θα ερχόταν όταν τα χρέη ήταν 50 εκατομμύρια, όταν χρειάζονταν άλλα τόσα για να δημιουργήσει μια αξιόμαχη ομάδα και πάλι να μην ξέρει αν θα αποδώσουν, λόγω του κάθε παραγκάρχη. TΩΡΑ με τα χρέη κάτω από 10 εκατομμύρια, με την  ομάδα να βρίθει από ταλέντο, με το γήπεδο προ των πυλών και την βελτίωση της διαιτησίας (ελέω var)….όλα είναι πιθανά.

Τι συμβαίνει στους άλλους? Απειλές και εκβιασμοί, σε κράτος, ομοσπονδίες, αθλητικούς δικαστές, διαιτητές….όχι απλά να μείνουν ατιμώρητοι για τις βρωμιές τους, αλλά και να επιβραβευτούν με τίτλους και δημόσιο χρήμα.

Η κοινωνία δοκιμάζεται 10 χρόνια τώρα από την οικονομική κρίση, η Τουρκία απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα νησιά μας έχουν βουλιάξει από τους μετανάστες και οι στρατοί αμφιλεγόμενων πασάδων/παραγόντων του ποδοσφαίρου, διαγωνίζονται για το τίτλο του “καλύτερου γιουσουφακίου”. Ανερυθρίαστα Έλληνες δηλώνουν πως δεν θα σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας σε έναν πιθανό πόλεμο με τους Τούρκους, γιατί αδικήθηκε η ομάδα τους, στο ποδόσφαιρο!!!

Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο…. Υπόδικοι εκβιάζουν κυβερνήσεις και αυτές οι άθλιες υποκύπτουν για το πολιτικό κόστος, αντί να καθαρίσουν το ποδόσφαιρο από την Κόπρο του Αυγεία, που μας έχει πνίξει από την βρώμα της 25 χρόνια τώρα. Βουλευτές και Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με συγκεκριμένους συνδυασμούς για να εξυπηρετήσουν με όσα έχουν εξαγγείλει ΟΛΗ την κοινωνία, απειλούν με παραίτηση αν επιβληθούν κυρώσεις για ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ, που προκύπτουν από νόμους που οι ίδιοι θέσπισαν.

Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι, που επί 15 χρόνια έγραφαν καθημερινά και ένα άρθρο για την ανάγκη της διεύρυνσης του εκλογικού σώματος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ώστε να αποφεύγετε η εξαγορά των ψηφοφόρων και ο έλεγχος του εκάστοτε Προέδρου, σήμερα το θεωρούν “πραξικόπημα”, γιατί αυτός που έχει πλειοδοτήσει είναι το “αφεντικό” και “χρηματοδότης” τους.

Σίγουρα αν ο Ολυμπιακός είχε πληρώσει για τα εγκλήματά του, οι σημερινοί ή οι μελλοντικοί χαλίφηδες θα δέχονταν πιο εύκολα τις ποινές τους….. Δυστυχώς δεν έγινε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως εμείς που δεν είχαμε καμιά εμπλοκή με παρανομίες, θα πρέπει να ανεχθούμε να ισοφαρίσει σε παρανομίες ο νέος χαλίφης…… γιατί τότε αυτομάτως βάζουμε την ομάδα μας, στη θέση του θύματος, για άλλη μια 20ετία.

Χωρίς καμιά δόση υπερβολής, ο Παναθηναϊκός είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει αυτό το μπουρδέλο που λέγεται “Ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Μετά και την απαράδεκτη πρόθεση της κυβέρνησης, να αλλάξει τους νόμους, επειδή αυτός που έπιασε “με την γίδα στον ώμο” έχει μετατρέψει αφελείς οπαδούς σε στρατό και απειλεί, η μόνη λύση μπορεί να δοθεί από την UEFA και αυτή θα πρέπει να είναι το GREXIT.

Τα μεσοβέζικα που μεθοδεύουν (όχι υποβιβασμός, αλλά αφαίρεση βαθμών) για να τους έχουν όλους ευχαριστημένους και να συνεχίσει αυτή η νοσηρή κατάσταση, θα βάλει κάθε υγιή φίλαθλο και ψηφοφόρο, απέναντί τους.

Και τους λέω κάτι για να το έχουν υπόψιν τους….. όλοι αυτοί οι ούγκανοι που απειλούν πως θα διχοτομήσουν την Ελλάδα ή οι άλλοι που αρέσκονται να δηλώνουν πως αυτοί είναι το κράτος…… τις Κυριακές των εκλογών, δεν πάνε καν για να ψηφίσουν….. οι μαλάκες που πίστευαν πως μπορείτε να αλλάξετε τα σκατά που βρήκατε, πάνε!!!

ΥΓ1. Επιτέλους διάβασα και μια ορθολογική ανακοίνωση από οργανωμένους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Μια ανακοίνωση που ξεκαθάριζε τι σχέση Συλλόγου-Οπαδών αφού κατέληγε, “Ο Παναθηναϊκός δεν μας ανήκει, εμείς ανήκουμε στον Παναθηναϊκό” και καλούσε όλο τον κόσμο, να αφήσει στην άκρη διχόνοιες, μιζέρια, εγωισμούς και να γεμίσει το ΟΑΚΑ για το υπόλοιπο της σαιζόν.

ΥΓ2. Φήμες θέλουν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τοποθετείται τις επόμενες ημέρες, σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν για το γήπεδο στο Βοτανικό. Θέλω να πιστεύω, πως αυτές θα γίνουν ανήμερα των γενεθλίων του Συλλόγου (3/2) και αλίμονο στα γενέθλια δεν καλείς τον κόσμο, για να του πεις δυσάρεστα!!!

ΥΓ3. Μετά το post του Γιαννακόπουλου για “κυβέρνηση Ολυμπιακού” παίρνω πίσω το ΥΓ2….μάλλον η φιλία του με τον Σαββίδη του “επιβάλλει” να πάρει θέση σε μια διαμάχη που δεν τον αφορά φαίνεται να είναι ισχυρότερη από το καλό του Παναθηναϊκού….