Δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί ΚΑΙ αυτή η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλημέρα κύριοι, από εχτές πνέει ένας αέρας αισιοδοξίας στις τάξεις των φιλάθλων του Παναθηναϊκού (σε αυτούς δεν λογίζονται ψευτοθόδωροι, οπαδοπαράγοντες και αρδάκια σαν την μππουγελόφατσα, που άγονται και φέρονται με γνώμονα την παρατεταμένη φτωχοποίηση του Συλλόγου, ώστε να βρίσκουν ευήκοα αυτιά παραπλανημένων-απογοητευμένων και να διαβιώνουν)…..αιτία η πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να επανέλθει και να καταθέσει νέα πρόταση στον Αλαφούζο (κάτι που έχει γράψει μόνο το Greenmood εδώ και 3 μήνες), προκειμένου να αλλάξει η μοίρα του “μνημονιακού” Παναθηναϊκού.

Το καινούργιο που φαίνεται πως φέρνει αυτή η πρόταση, είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η παραδοχή, πως η μοναδική εφικτή λύση για την δημιουργία νέου, σύγχρονου και μεγάλου γηπέδου, είναι το project της Διπλής Ανάπλασης (θέση του Greenmood από το 2010 που τοποθετείται δημόσια), έστω και με κάποιες προσθήκες, ελάχιστα χρονοβόρες και κοστοβόρες, όπως η προσθήκη γηπέδου μπάσκετ ή η μεγέθυνση του προγραμματισμένου κλειστού γηπέδου για τον Α.Ο..

Οι πολιτικές συγκυρίες (εκλογές σε κλίμα “Τσοβόλα δώστα όλα”) σε συνδυασμό με την μερική οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, οδηγούν στα λογικά…..“Ή τώρα ή Ποτέ!”……”Αν όχι τώρα, Πότε?”

Η συμμετοχή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο project “Βοτανικός”,  ως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ και Πρόεδρος του Α.Ο., δεν αφήνει περιθώριο στον υγιή και άδολο κόσμο του Παναθηναϊκού για δεύτερες σκέψεις και αντιρρήσεις ….αφού ο μόνος σοβαρός αντίθετος πόλος στο θέμα της περιοχής του γηπέδου του Παναθηναϊκού μας, ήταν η επιθυμία του ίδιου για μια Πράσινη Πολιτεία στο ΟΑΚΑ (υπό προϋποθέσεις που χρειάζονται -όπως αποδείχτηκε- μια δεκαετία με αμφίβολο το αποτέλεσμα). Λεωφόρος και Γουδή δεν λογίζονται ως σοβαρές και εφικτές λύσεις, ούτε σε 2 αιώνες….ήταν εφευρήματα όλων αυτών που δεν ήθελαν με τίποτα να γιγαντώσει ο Παναθηναϊκός, μέσω ενός νέου, σύγχρονου και μεγάλου γηπέδου στον Βοτανικό, προκειμένου να τον ελέγχουν.

Εξάλλου όπως έχει πει και ο Ξενοφών: “Για να υποτάξεις κάποιον, φτωχοποίησε τον”….. αυτός ακριβώς έκαναν όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να παρακμάζει ο παναθηναϊκός και να ακμάζουν τόσο αυτοί, όσο και τα αφεντικά τους. Δείτε ποιοι βελτίωσαν τη ζωή τους, όσο ο Παναθηναϊκός κατέρρεε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και θα έχετε ονόματα και διευθύνσεις.

Όπως φαίνεται, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος -μετά την διαπίστωση του δύσκολου του εγχειρήματος Athens Alive- έχει κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις τόσο με την Πολιτεία, όσο και με τις τράπεζες που ανήκει το εμπορικό κέντρο, προκειμένου να εξασφαλίσει πως θα έχει την αμέριστη οικονομική κυρίως συμπαράστασή τους, στην περίπτωση που πάρει την θετική απόκριση και της ΠΑΕ, για την υλοποίηση του project Βοτανικός.

Όλα πλέον εξαρτώνται από τον Γιάννη Αλαφούζο. Έχει έρθει η ώρα, που θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει έναν Παναθηναϊκό όμηρο και κομπάρσο στα χέρια του απομονωμένος από τον κόσμο και τις παναθηναϊκές αξίες ή θα συμπράξει με τον Γιαννακόπουλο και όποιους άλλους έχει στο πλευρό του, για έναν πρωταγωνιστή αγωνιστικά και αυτάρκη οικονομικά Παναθηναϊκό, που κάποια στιγμή θα είναι σε θέση να του επιστρέψει μέρος των χρημάτων που έχει βάλει από τα έσοδά του και όχι πουλώντας μετοχές σε απίθανους Ταιλανδούς, Κινέζους ή Άραβες “επενδυτές”. 

Σε αυτό το ερώτημα που θα του θέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα πρέπει να κατανοήσει από την συμπεριφορά του κόσμου του Παναθηναϊκού, πως η απάντηση που καλείται να δώσει, είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ…… χωρίς υπεκφυγές και αλλά….

Τα 9 χρόνια παρακμής και έντονης εσωστρέφειας, για έναν Σύλλογο του μεγέθους και της ιστορίας του Παναθηναϊκού είναι πολλά….. Από την επόμενη σαιζόν κιόλας, ο Σύλλογος θα πρέπει να μπει στο δρόμο των αγωνιστικών επιτυχιών και της οριστικής απεμπλοκής από τα μνημόνια και τα τριετή πλάνα….Μόνο ένα πλάνο μπορεί να είναι τριετούς διάρκειας….. αυτό που θα υπόσχεται πως σε 3 χρόνια από σήμερα, θα έχουμε μπει στο νέο, σύγχρονο και μεγάλο ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ στο Βοτανικό!!!!

ΥΓ1. Μια απάντηση δια χειρός ΠΑΝ-ΟΣ σε όσους άσχετους αναφέρουν την περίοδο 2009-13 ως μια περίοδο που θα μπορούσε να έχει γίνει το γήπεδο, αλλά κάποιοι δεν έβαλαν τα χρήματα, λόγω κρίσης….

“Η οικοδομική άδεια για να ξεκινήσουν οι εργασίες στον Βοτανικό , σχετικές με το γήπεδο , εκδόθηκε τέλη Σεπτεμβρίου 2009 .Στις 9 Οκτωβρίου ( περίπου 15 ημέρες μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας ) δημοσιεύθηκε η απόφαση του ΣτΕ , η οποία επέβαλε αλλαγές στο σύνολο της περιοχής , ακόμα και για το γήπεδο.

Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσε πλέον να γίνει κανένα έργο εκεί, μέχρι να υπάρξει και να ολοκληρωθεί νέα νομοθετική για την Διπλή Ανάπλαση. Αυτή ολοκληρώθηκε με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο δημοσιεύθηκε αρχές Μαΐου 2013, ενώ είχε προηγηθεί ο νόμος Μπιρμπίλη τον Ιούνιο του 2011 και η τροποποίησή του τον Φεβρουάριο του 2013.

Οπότε ΜΟΝΑΔΙΚΗ αιτία που δεν προχώρησε κανένα έργο για το γήπεδο , από το 2009 μέχρι και το 2013 ήταν η έλλειψη νομοθετικής θωράκισης του έργου. Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται  είναι απλά ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΙΕΣ!!”

ΥΓ2. Επίσης άλλη μια απάντηση δια στόματος Γ. Βαρδινογιάννη, σε όλους αυτούς που νομίζουν πως η ανίκανη διοίκηση Μιχαλαριά κατάφερε να “σώσει” την Λεωφόρο από το γκρέμισμα, ενώ αυτό ήταν ήδη κατοχυρωμένο από την 1η στιγμή.

“Τώρα για την διαδικασία που ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους για να κατεδαφιστεί η Λεωφόρος από τον Δήμο χωρίς την συγκατάθεση του ερασιτέχνη, αυτό όπως προβλέπεται από το νόμο Μπιρμπίλη δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να γίνει μόνο όταν έχουν κατασκευαστεί και ολοκληρωθεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον Βοτανικό”.

Ολόκληρη η συνέντευξη: https://www.voria.gr/article/tzigger-den-ginetai-na-katedafisoun-tin-leoforo