Είχε την ποιότητα, τώρα έχει και το “βάθος”, για να στεφθεί Πρωταθλητής.

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλημέρα κύριοι, αποκαταστάθηκε για την ώρα η τάξη και ο Παναθηναϊκός μας βρίσκεται ξανά στην 1η θέση, μετά τη νίκη στη Θεσσαλονίκη. Μια θέση (1η) που δεν θα έπρεπε να είχε χάσει ΠΟΤΕ, απο τη στιγμή, που βρέθηκε εκεί πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος με αερα 8 βαθμών.

Τα όσα εγκληματικά έγιναν, από τους ποδοσφαιριστές μας (ανόητες κόκκινες κάρτες), τον προπονητή μας (αλλοπρόσαλλες επιλογές, εμμονή σε παίκτες που δεν “τραβούσαν”) και την διοίκηση (απαράδεκτη καθυστέρηση στην ενίσχυση της ομάδας), τα αφήνουμε πίσω και στοχεύουμε σε 10-12 βαθμούς στα εναπομείναντα 4 παιχνίδια.

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει τις δυνατότητες να κατακτήσει το πρωταθλημα, δεν βρίσκεται λόγω τύχης στην 1η θέση, δεν του χαρίστηκε κανείς αντίπαλος στο γήπεδο, δεν το έσκασε απο κανένα γήπεδο, επειδή δεν τον βόλευαν οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα… Είναι πρώτος, γιατί το αξίζει, γιατί για 4 μήνες έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο και το δίμηνο της “κοιλιάς” κατάφερε να παραμείνει 1ος με εξαίρεση μια αγωνιστική, όπου βρέθηκε εκεί η ΑΕΚ.

Το καλό με τον γραπτό λόγο, είναι πως μπορείς να ανατρέξεις στο παρελθόν και να δεις τι έλεγε ο καθένας και πότε.. Και αισθάνομαι δικαιωμένος, τόσο γιατί όταν όλοι κρατούσαν “πισινή” στην αρχή του πρωταθλήματος, εγώ έγραφα “θα διεκδικήσουμε και στο τέλος θα πάρουμε το πρωταθλημα” , όσο και όταν βρισκόμασταν “καβάλα στο άλογο” και το σύνολο των Παναθηναϊκών θεωρούσε το πρωτάθλημα τελειωμένη υπόθεση, φώναζα πως αν δεν ενισχυθεί εγκαίρως η ομάδα και δεν δουλέψει τα λάθη της, θα “βασανιστουμε” .

Η ομάδα έπρεπε να είχε ενισχυθεί στη διακοπή του πρωταθλήματος και στη μίνι προετοιμασία στην Κύπρο. Φώναζε πως δεν έχει “βάθος”.Πως μόλις “κλαταρουν” βασικοί υπαίτιοι της 1ης θέσης, θα έχει πρόβλημα. Χάσαμε τους Αιτορ και “αντικαταστάτη” Αλεξανδροπουλου για 6 μήνες, χάσαμε τον Παλασιους για 1,5 μήνα, ντεφορμέ οι Κουρμπέλης, Σενκεφελντ, Σποραρ, Βερμπιτς και πολλοί άλλοι, λίγο ή πολύ. Πως θα κρατούσες τη διαφορά απο τους διώκτες σου? Ποιοι υπήρχαν στον πάγκο, για να καλύψουν αυτές τις απουσίες?

Και ειλικρινά αναρωτιόμουν “Γίνεται να το βλέπω εγώ και οχι ο προπονητής ή η διοίκηση? “
Πως στο διάολο άφησαν την ομαδα να απωλέσει τόσο βίαια, το προβάδισμα που είχε πάρει με “αίμα”?

Δεν είναι τώρα η ώρα να δούμε πως σκέφτηκαν προπονητής και διοίκηση, αλλά πραγματικά θα ήθελα κάποια στιγμή μετά το τέλος του πρωταθλήματος, να μας επικοινωνήσουν τις τότε σκέψεις τους… Ελπίζω πως θα έχουν την άνεση να το κάνουν όντας πρωταθλητές και οχι με δυσκολία, επειδή θα έχουν χαρίσει ένα πρωτάθλημα, με τις αστοχίες τους.

ΥΓ. Η ΑΕΚ με τα καραγκιοζιλίκια του Περιστερίου, κατάφερε να δημιουργήσει κλίμα εναντίον της… Οι υπόλοιποι τρεις συνδιεκδικητες του πρωταθλήματος, αν δεν μπορούν να το πάρουν οι ίδιοι, θα επιθυμούν να το πάρει οποιοσδήποτε άλλος, εκτός της ΑΕΚ… και αυτο στα play off θα μετρήσει.