Η ντροπή αποκλειστικά δική τους και όχι του Παναθηναϊκού.

Το τελευταίο 8ήμερο ήταν χορταστικό για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του από πλευράς 90λεπτων αλλά και συναισθημάτων, έχοντας να αντιμετωπίσει τρεις ομάδες με κίτρινες φανέλες.

Στα δύο πρώτα παιγνίδια το κατάφερε με το παραπάνω, γεμίζοντάς μας με περηφάνια κυρίως για την μεγάλη νίκη στο Ευρωπαϊκό παιγνίδι. Αλλά μας πίκρανε στο τρίτο, απέναντι σε μία ομάδα εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο παιγνίδι είχαμε μία άνετη επικράτηση επί ενός αντιπάλου με δύσκολη έδρα, αλλά μέχρι στιγμής έχοντας δείξει στοιχεία ομάδος με μειωμένες δυνατότητες, καθότι έχει και νέο προπονητή. Αυτό που θα μείνει από αυτό το παιγνίδι είναι φυσικά τα τρία γκολ του Μπερνάρντ, ο οποίος εφέτος δείχνει πολύ περισσότερα πράγματα στο παιγνίδι του.

Στο παιγνίδι της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, η ομάδα φόρεσε το καλό ευρωπαϊκό κουστούμι της και με άψογη τακτική αντιμετώπιση από τον Γιοβάνοβιτς πέτυχε μία τεράστια νίκη, απέναντι στην κορυφαία βάσει βαθμών ομάδα του Europa League. Έχοντας διαβάσει άψογα το παιγνίδι ο Γιοβάνοβιτς, έπαιξε ένα εντελώς διαφορετικό ποδόσφαιρο από το συνηθισμένο, αφήνοντας τον αντίπαλο να έχει κατοχή της μπάλας και κτυπώντας σε ανύποπτο χρόνο, όταν δινόταν η δυνατότητα. Εξ ου και η τελική κατοχή μπάλας η οποία ήταν 46%-54%!

Στα θετικά επίσης αυτού του αγώνα ήταν τα δύο θαυμάσια γκολ, με σκόρερς τους δύο σέντερ-φορ της ομάδος, με κορυφαίο αυτό του Ιωαννίδη. Όλοι οι ποδοσφαιριστές στάθηκαν στο ύψος των απαιτήσεων, δυσκολεύοντας την επιλογή του κορυφαίου. Κώτσιρας, Ιωαννίδης, Παλάσιος, Σπόραρ, Τσέριν ένα βήμα επάνω από τους υπόλοιπους κατά την γνώμη μου. Προσωπικά θα επέλεγα τον Παλάσιος.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για το τελευταίο παιγνίδι, από τον τραυματισμό του Μάγκνουσον μόλις στα 8 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα και ότι αυτός είχε ως αποτέλεσμα στην πορεία του παιγνιδιού, την αδυναμία στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου να βρεθούν λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος κατοχής της μπάλας στην οποία βασίζει το παιγνίδι του ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς, στην μη αποβολή του Γαλανόπουλου στο 51΄ όταν κάνει δύο μαρκαρίσματα στην ίδια φάση, για κίτρινη κάρτα και τα δύο, στην βιαστική και κακή επιλογή του Μαντσίνι στην εκτέλεση του πλαγίου άουτ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων και αρκετά άλλα.

Αλλά οι προβολείς και αυτό που θα μείνει στην μνήμη όλων ήταν το κατάπτυστο πανό, το οποίο στιγμάτισε τον χώρο της Θύρας 13, αλλά και η αντίδραση του υπόλοιπου κόσμου, ο οποίος αρνήθηκε να συνταχθεί με το περιεχόμενό του.

Υ.Γ. Το πρωτάθλημα είναι στην 5η αγωνιστική, εμείς έχουμε δώσει μόνο τέσσερα παιγνίδια. Έχουμε μπροστά μας άλλα 32 ματς, υπεραρκετά όχι μόνο να καλύψουμε την, πλασματική, διαφορά των 4 πόντων από την κορυφή, αλλά να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο την διαφορά μας από την ΑΕΚ, η οποία σήμερα έχει έναν βαθμό λιγότερο.

ΠΑΝΟΣ ΜΑΚΡΥΣ