Με άλλα πρόσωπα, αλλά με την ίδια συνταγή…

Κυρίες , δεσποινίδες , κύριοι και αγαπητά μου παιδιά , τα σέβη μου !!

Φτάσαμε στην 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος , με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση και με τις μεταγραφές ουσιαστικά να έχουν ολοκληρωθεί .

Ας δούμε τι έχει γίνει από την λήξη της περυσινής σαιζόν μέχρι σήμερα.Η ομάδα φαίνεται να συνεχίζει από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη σαιζόν.

Με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα , οργανωτικά , μεταγραφικά και αγωνιστικά . Με την γνωστή φιλοσοφία του , με τα καλά της και τα κακά της.

Στα δεύτερα συγκαταλέγεται κυρίως η αντιμετώπιση της ενίσχυσης της ομάδος με νέο αίμα , απολύτως απαραίτητο , όπως συμβαίνει πάντα με το τελείωμα κάθε αγωνιστικής σαιζόν.

Αντιμετώπιση η οποία ήταν γνωστή πως θα υπήρχε , με εξονυχιστικό ψάξιμο για κάθε υποψήφιο ποδοσφαιριστή και ολοκλήρωση μεταγραφής μόνο όταν ο προπονητής ήταν σίγουρος ότι είναι αυτό που ψάχνει.

Οπότε υπήρξαν καθυστερήσεις στην ενίσχυση της ομάδος , οι οποίες σε συνδυασμό με τα εξωαγωνιστικά κυρίως προβλήματα ( υγείας ) που παρουσιάστηκαν λίγο πριν τα παιγνίδια με την Σλάβια , οδήγησαν στον αποκλεισμό από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στα καλά τώρα η ομάδα συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό , σαν να μην πέρασε μία ημέρα από τον τελικό του κυπέλλου , κάνοντας μέχρι σήμερα μόνο νίκες , σε ένα σχετικά εύκολο μέχρι στιγμής πρόγραμμα με 4 παιγνίδια εντός έδρας, ένα όμως εκ των οποίων απέναντι στην ΑΕΚ.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στις προηγούμενες σαιζόν κάτι τέτοια εύκολα παιγνίδια μας είχαν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα , με κακά αποτελέσματα τα οποία εκτός από την εικόνα στον βαθμολογικό πίνακα έφερναν γκρίνια και εσωστρέφεια.

Κρίσιμο κριτήριο για την συνέχεια είναι το επόμενο εκτός έδρας παιγνίδι στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ , παιγνίδι που ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα δείξει πολλά πράγματα για την συνέχεια του φετινού πρωταθλήματος και το μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα εφέτος.

Ομάδα η οποία φαίνεται να έχει ενισχυθεί σημαντικά , με ποδοσφαιριστές που δείχνουν ότι μπορούν να προσφέρουν και καμία σχέση δεν έχουν με αντίστοιχες προσθήκες του παρελθόντος , ποδοσφαιριστές ικανοί όχι μόνο να αντικαταστήσουν όσους αποχώρησαν αλλά να προσφέρουν και πολύ περισσότερα.

Ας δούμε ποιοι έφυγαν και ποιοι ήρθαν .
Ξεκινώ με την σημαντικότερη πώληση ποδοσφαιριστή που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια , αυτή του Αλεξανδρόπουλου , η οποία έφερε αρκετά χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ , αλλά και την προσδοκία για ακόμα περισσότερα στο μέλλον σε πιθανή πώλησή του από την νέα του ομάδα , την Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

Χρήματα επίσης εισέπραξε η ΠΑΕ και από τις αποχωρήσεις Βέλεθ , Καρλίτος αλλά και από την μεταγραφή του Περέα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Γερμανία . Επίσης δεν συνεχίζουν και οι Χατζηγιοβάννης , Μακέντα , Βιγιαφάνιες , Αγιούμπ , Μπεκ , Χατζηθεοδωρίδης , Μαουρίσιο , Γκατσίνοβιτς , Βιτάλ και Λουντκβιστ , ενώ ο νεοαποκτηθείς Τόρο παραχωρήθηκε ήδη δανεικός.

Αντ΄ αυτών ήρθαν οι Σπόραρ , Τσοκάι , Τσέριν για τους οποίους η ΠΑΕ πλήρωσε δικαιώματα μεταγραφής , οι Μπερνάρντ , Μάγκνουσον , Βέρμπιτς οι οποίοι εισέπραξαν και bonus για την υπογραφή των συμβολαίων τους , οι Γκανέα , Λοντίγκιν , Τρουιγιέ , ενώ επέστρεψαν από τον δανεισμό τους οι Καμπετσής και Σαβιέρ . Και φυσικά είχαμε το νέο συμβόλαιο με το προπονητικό τημ καθότι ο Γιοβάνοβιτς πέρυσι ήρθε με μονοετές συμβόλαιο.

Επίσης σημαντική είναι η ενίσχυση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού , ο οποίος μετά από την κατάληξη στο θέμα του Βοτανικού παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο με ισχυρά δείγματα ότι η εσωστρέφεια που υπήρχε ανήκει στο παρελθόν , η Λεωφόρος θυμίζει πλέον παλαιότερες ένδοξες εποχές .
Εποχές που ελπίζουμε να ξαναζήσουμε με την κατάκτηση πρωταθλημάτων , ξεκινώντας από το φετινό!!

ΠΑΝ – ΟΣ