Με πρωταγωνιστή τον “φευγάτο” Μακεντα…

Γράφει ο GT67

Το σημερινό φιλικό ήταν  πιο απαιτητικό σε σχέση με το πρώτο και το παρακολουθήσαμε σε ένα  βελτιωμένο PAO TV χωρίς όμως να αποφευχθούν κι αρκετά κολλήματα.

Ένα Α ημίχρονο ας το πούμε καλό, ένα Β μέτριο λόγω της κούρασης απ τις δυνατές προπονήσεις, των πολλών αλλαγών και της έλλειψης χημείας.

Για δεύτερο συνεχόμενο είδαμε τον Πογιάτος να εμπιστεύεται το 4-3-3, με την πίεση ψηλά, το κράτημα της μπάλας, την κατοχή και κάποια κενά στα μετόπισθεν.

Μια όμορφη σέντρα στο 42ο λεπτό έφερε το 1-0 όταν το εξίσου όμορφο κατέβασμα απ τον Μακέντα (που ίσως χρησιμοποίησε και το χέρι) κι ένα δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα.

Το Β ήταν κουραστικό αλλά ταυτόχρονα είδαμε ότι η Κ19 μας έχει μέλλον. Σχεδόν ολόκληρη η 11αδα αποτελούταν από γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Ξεχώρισε πάλι ο Σαβιέρ κι  ένας δεύτερος που διακρίθηκε είναι ο Αλεξανδρόπουλος. Ώριμος και με τρομερό διασκελισμό -σε δύο φάσεις- έδειξαν ότι το μέλλον του ανήκει.

Μου άρεσαν και οι 4-5 κινήσεις του Ιωαννίδη. Φάνηκε ότι τις έχει, δείχνει ώριμος (κι αυτός) κι εφόσον συνεχίσει έτσι θα βοηθήσει σε αρκετές περιπτώσεις.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ματς σχολιάζω “Φάνη, αυτή είναι η ευκαιρία σου ή την πιάνεις απ’ τα μαλλιά ή “χαιρετάς” “.

Δεν θα έλεγα ότι την έπιασε υπό την έννοια ότι έκανε ΤΟ καταπληκτικό παιγνίδι αλλά απ την στιγμή που δεν δεχθήκαμε γκολ, θα έλεγα ότι ήταν καλός, απέφυγε τα λάθη και πάλεψε.

Προφανώς με διάβασε  κι ο Πογιάτος (πλάκα κάνω) που τον άφησε σε ολόκληρο το 90λεπτο για να μπορέσει να βγάλει καλύτερα-ασφαλέστερα συμπεράσματα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (61’ Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46’ Σαμαράς), Σένκεφελντ (46’ Βέλεθ), Ζαγαρίτης (46’ Λαζαρίδης), Σερπέζης (46’ Μπουζούκης), Αγιούμπ (61’ Σ. Τζαβίδας), Κουρμπέλης (61’ Αλεξανδρόπουλος), Σαβιέρ (61’ Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (46’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (61’ Ιωαννίδης).

ΥΓ. Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία το Α ημίχρονο, για να μπει στο πνεύμα της S.L ο Πογιάτος και να καταλάβει ότι καλή η πίεση ψηλά  αλλά με δεδομένο ότι όλες οι μικρές ομάδες παίζουν την κόντρα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε θεματάκια στην άμυνα

ΥΓ1. Μπράβο Κίκο, θα μας λείψεις αλλά έτσι πρέπει να γίνει και για σένα και για μας.