«Πάτησε» τον Α.Ο. Θήρας και κατέκτησε το τουρνουά ο Παναθηναϊκός!

Νίκη για τα «φίνα κορίτσια» του Παναθηναϊκού στον τελικό του τουρνουά ΝΟΜΙΚΕΙΑ 2020 στη Σαντορίνη που με 3-0 σετ επικράτησαν του Α.Ο. Θήρας και κατέκτησαν το τρίτο συνεχόμενο τουρνουά για φέτος.

Η ομάδα του κόουτς Δερμάτη έδειξε και σε αυτό το τουρνουά όπως και στο προηγούμενο, απέναντι σε ομάδες της Volleyleague, ότι βρίσκει το σχήμα που θα πορευτεί η ομάδα στην φετινή σεζόν, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι σιγά σιγά δημιουργείται και η κατάλληλη χημεία και οι αυτοματισμοί. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός φέτος έχει μια εντελώς καινούργια ομάδα με μόλις δύο αθλήτριες από το περσινό ρόστερ, πράγμα που ανεβάζει προπονητικά το βαθμό δυσκολίας στο μοντάρισμα της ομάδας.

Από εκεί και πέρα στα θετικά πρέπει να προσθέσουμε ότι οι καινούργιες αθλήτριες και ειδικά οι ξένες έχουν πολύ καλή εικόνα προσαρμογής και ότι η ομάδα δείχνει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Η Κοσμά, η Χαντάβα, η Μεταξά και η Σάντσες δείχνουν ηγετικά χαρακτηριστικά, κάτι εξίσου σημαντικό. Η Νείκοβα δείχνει στοιχεία του ταλέντου της και καθοδηγεί το παιχνίδι εξαιρετικά αξιοποιώντας τις συναθλήτριες της.

Η Χουντένκοβα έχει καλά και δυνατά χτυπήματα. Η Λεονίδου έκανε καλές εμφανίσεις, ειδικά στο πρώτο τουρνουά και κράτησε την άμυνα της ομάδας. Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε και την εξαιρετική παρουσία της Τσιτσιγιάννη που ήταν ασταμάτητη και καθοριστική στο τάιμπρέικ του ημιτελικού, δείχνοντας έτσι ότι και εκείνη θα δώσει έξτρα λύσεις στη θέση της διαγωνίου.

Υπάρχουν και άλλες, νεαρές κυρίως, αθλήτριες που με τη δουλειά και την εξέλιξη που θα έχουν, θα δώσουν βάθος στον πάγκο και λύσεις στο μακρύ δρόμο του πρωταθλήματος.

Πηγή:Prasinoforos