Παναγιώτης Μαλακατές: “Οι 59 δεν σεβάστηκαν την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Παναθηναϊκού”

Κύριε Πρόεδρε, πριν ξεκινήσουμε να συζητάμε, θα ήθελα να σας εκφράσω ως φίλαθλος του Παναθηναϊκού, την ευγνωμοσύνη μου, για όσα επιτύχατε αυτά τα 2 χρόνια, τόσο εντός των αγωνιστικών χώρων, όσο και εκτός αυτών, με αποκορύφωμα την επίλυση του γηπεδικού, που ταλάνιζε τον Σύλλογο δεκαετίες.

1) Μετά από μια τόσο επιτυχημένη θητεία, πως δικαιολογείται να υπάρχει υποψήφιος απέναντι σας? Όταν σε χρονιές παρωδίες, με υποβιβασμό τμημάτων, χωρίς καν χρήματα για γραφική ύλη, δεν βρισκόταν κανείς, να θέλει να αναλάβει και να βοηθήσει τον Σύλλογο, και καταλήγαμε με διοικήσεις Πρωτοδικείου?

Εάν οι εκλογές γινόντουσαν με το παλιό σύστημα θεωρώ ότι δεν θα υπήρχε αντίπαλο ψηφοδέλτιο γιατί πέραν όλων των άλλων κάνεις δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να εκλεγεί πρόεδρος. Το σύστημα που επέβαλε ο νέος αθλητικός νόμος άφησε περιθώριο για να κατέβουν ανεξάρτητες υποψηφιότητες. Σέβομαι κάθε υποψήφιο και το δικαίωμα του να θέλει να διεκδικήσει την ψήφο των μελών. Βεβαίως θα προτιμούσα να εκλεγούν τα άτομα τα οποία εγώ επέλεξα ότι μπορούν να βοηθήσουν το δύσκολο έργο της νέας τριετίας


2) Ο κύριος Κακλαμάνης, μίλησε για το γήπεδο στον Βοτανικό και το progect της ΔΑ, δηλώνοντας πως οι καθυστερήσεις έχουν “σκηνοθέτη”.Ξέρετε εσείς κάτι παραπάνω?

Δεν γνωρίζω τι υπονοεί ο κος Κακλαμάνης και σαφώς είναι ο μόνος αρμόδιος να απαντήσει

3) Ποια η γνώμη σας για τους “59”,ποιο το κίνητρό τους? Είναι αφελείς ρομαντικοί που έχουν πειστεί από τους γνωστούς μυαλοπώληδες πως γίνεται γήπεδο αντάξιο της ιστορίας του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο ή βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία?

Δεν νομίζω ότι υπάρχει εντεταλμένη υπηρεσία πίσω από τους 59. Όπως και δεν κατανοώ γιατί δεν σεβάστηκαν την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Παναθηναϊκού.

4) Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της διάκρισης ρόλων, άλλος ο ρόλος της διοίκησης, άλλος των χορηγών, άλλος των αθλητών/προπονητών και άλλος του κόσμου (οργανωμένου ή μη) . Το “διαζύγιο με τον κύριο Αραγιαννη, ήρθε, γιατί θεώρησε πως είχε άλλο ρόλο, από αυτόν που ανέλαβε?

Τον κύριο Αραγιαννη τον έχω δημόσια και ιδιωτικά ευχαριστήσει για τα χρήματα που έβαλε τα δυο αυτά χρόνια. Επιθυμούμε να έχουμε χορηγίες και προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε αλλά όπως είπατε πρέπει να είναι χορηγίες χωρίς απαιτήσεις και προϋποθέσεις με τις οποίες δεν είναι η διοίκηση σύμφωνη.

5) Ειλικρινέστατα και σε βαθμό παρεξηγήσεως, έχετε δηλώσει, πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, θέλετε συγκεκριμένους ανθρώπους στο ΔΣ για να συνεργαστείτε. Στην περίπτωση που υπάρχουν 1,2,3 ή ακόμα και 5 που έχουν άλλες απόψεις από τις δικές σας, αλλά επιθυμούν να είστε ο Πρόεδρος, τι θα πράξετε?

Έχω ως πρόεδρος και ως διοίκηση ένα όραμα και προσπαθώ να το επιτύχω. Έχω επιλέξει τους συνεργάτες μου και θέλω να εκλεγούν μαζί μου για να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο που θα αναλάβουμε εάν εκλέγουμε. Εαν υπάρχουν άτομα που δεν έχω επιλέξει εγώ και με τα οποία πιθανόν να μην έχουμε την ίδια αντίληψη και προκύψει ένα διοικητικό συμβούλιο το οποίο λίγα η αρκετά άτομα δεν συμφωνούν μαζί μου και με την πλειοψηφία η θα πρέπει να τα αγνοώ (που δεν είναι ούτε ευχάριστο ούτε το ζητούμενο) ή θα πρέπει να τους αφήσω να διοικήσουν εκείνοι.

6) Ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, διακρίνουμε όλοι πως με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, έχετε μια άριστη συνεργασία. Με τον κύριο Δ. Γιαννακόπουλο, υπάρχει επαφή?

Ο κος Γιαννακοπουλος έχει αποσυρθεί, με την ΚΑΕ είμαστε σε συνεργασία, όπως πρέπει να είναι ο ερασιτέχνης με τα επαγγελματικά του τμήματα, τηρώντας στο ακέραιο την νομιμότητα

7)Επειδή αυτό το διάστημα, μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι οικονομικά δύσκολο για όλους μας, μήπως να επανεξετάσει η νέα διοίκηση, να διαγραφούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των μελών, και να γίνουν ενεργά όλα τα μέλη, με την καταβολή μόνο μιας ληξιπρόθεσμης συνδρομής? Είναι κοντά στα 12.000 μέλη αυτοί που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου στην σημαντικότερη ΓΣ του Συλλόγου, επιπλέον με 50 ευρώ θα μαζευτεί ένα σημαντικό ποσό, που θα βοηθήσει την προσπάθειά σας, να επανέλθει στην κορυφή ο Σύλλογος σε όλα τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Είναι αντίθετο με το καταστατικό μας. Μπορούν όμως να καταβάλουν την συνδρομή των 50 ευρώ να επανεγραφουν και μετά από ένα χρόνο να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν καταβάλλοντας κάθε χρόνο την συνδρομή τους. Προσπαθούμε και θέλουμε να αυξήσουμε τα μέλη μας και πιστεύω να τα καταφέρουμε.

8) Ποιοι οι στόχοι σας για την επόμενη τριετία, αν εκλεγείτε ξανά ?

Να συνεχίσουμε να έχουμε ανταγωνιστικές ομάδες και να διεκδικούμε πρωταθλήματα και να κατακτάμε τίτλους
Να ανεβούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά πόλο στίβος και κολύμβηση και τα υπόλοιπα τμήματα
Να εξαλείψουμε τελείως το χρέος
Να εξακολουθήσουμε να είμαστε οικονομικά αξιόπιστοι προς αθλητές προπονητές προμηθευτές κλπ
Να διοικούμε με Παναθηναϊκές αξίες και αρχές
Να έχουμε διακρίσεις στην Ευρώπη
Να είμαστε ενωμένοι διοίκηση ομάδες και κόσμος για να μεγαλουργεί ο Παναθηναϊκός μας


Σας ευχαριστώ πολύ για την συζήτηση, είμαι βέβαιος για την εκλογή σας, όπως και για την υλοποίηση όλων των στόχων που θέσατε.