Πρώτος επίσημος αγώνας και πρώτη νίκη, για την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ΑμεΑ έδωσε σήμερα τον πρώτο του επίσημο αγώνα στο μπάσκετ με αμαξίδιο στις 6:00μ.μ. στο κλειστό Παναγίας Αλεξιώτισσας κόντρα στον Ήφαιστο Πάτρας για το 22ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της ΟΣΕΚΑ και επικράτησε με 43-67 έχοντας την ένθερμη υποστήριξη 150 φιλάθλων του Συλλόγου. Αυτή η νίκη χαρακτηρίζεται ως ιστορική αφού είναι η πρώτη νίκη του “Παναθηναικός ΑμεΑ”

Η ίδρυση του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, είναι αυτό που αρμόζει στις επιταγές των ιδρυτών του «τριφυλλιού» και στα ιδανικά που πρεσβεύει ο σύλλογος. Η ιδέα για την σύσταση του ήταν κάτι που υπήρχε εδώ και χρόνια στο μυαλό κάποιων ανθρώπων, οι συγκυρίες όμως φέτος ήταν οι κατάλληλες και έτσι «γεννήθηκε» το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο!
Η προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά είναι τεράστια.

Όπως και η δουλειά που γίνεται στον Ερασιτέχνη για την δημιουργία του νέου τμήματος, το οποίο έχει ήδη «αγκαλιάσει» ο κόσμος του Παναθηναϊκού, με τον σύνδεσμο του Ρεθύμνου να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του.

Οι… μάγκες με τα πράσινα προπονούνται καθημερινά στο β’ προπονητήριο του ΟΑΚΑ, όπου τις Κυριακές θα γίνονται τα παιχνίδια για το 22ο πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο του ΟΣΕΚΑ (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο).

Πηγή: Leoforos