Σάλπισμα παναθηναϊκής συστράτευσης για έναν Ισχυρό, Αυτάρκη και Αυτοδύναμο Σύλλογο!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλημέρα κύριοι, συνέντευξη τύπου έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και έφερε το σύνολο των Παναθηναϊκών, προ των ευθυνών τους. Σάλπισε γενική Παναθηναϊκή συστράτευση, με σκοπό και στόχο, έναν Ισχυρό, Αυτάρκη και Αυτοδύναμο Σύλλογο, συνεπή στον ύμνο του. “Πρωταθλητή παντοτινό σε όλα τα σπορ”!!!

Όσοι παρακολουθήσατε ή διαβάσατε τα όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, λογικά θα συγκρατήσατε: 1) Ότι η χρηματοδότηση του γηπέδου έχει εξασφαλιστεί και θα μας ανακοινωθεί σε μια κοινή συνέντευξη τύπου Γιαννακόπουλου-Μπακογιάννη και 2) Τα εναπομείναντα χρέη της ΠΑΕ (ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ) δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Και σίγουρα συγκρατήσατε τα ανωτέρω, γιατί ακριβώς αυτά είναι που κάνουν το εγχείρημα εφικτό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τα ανωτέρω βάζουν τέλος στην απορία “Ποιος θα βάλει λεφτά για το γήπεδο” και στην άποψη “Σιγά μην φύγει ο Αλαφούζος αφού θα έχει πληρώσει όλα τα χρέη”.

Η χρηματοδότηση υπάρχει, απόρροια της παραχώρησης 30 στρεμμάτων (Λεωφόρο) στο κέντρο της Αθήνας και ο Αλαφούζος γλιτώνει από το χρέος των 20 εκατομμυρίων ευρώ (συν όσα χρειάζονται να βάζει κάθε χρόνο για να λειτουργεί η ΠΑΕ), που σε άλλη περίπτωση θα έπρεπε να αποπληρώσει από την προσωπική του περιουσία μέσω ΑΜΚ, αφού η ΠΑΕ δεν παρουσιάζει κερδοφορία.

Μπορεί σε μερικούς να “ξινίζει” η αναμονή μέχρι την 1/1/2020 που θα τρέξει το νέο μοντέλο διοίκησης, αν υλοποιηθούν βέβαια οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορεί να γίνει. Η σημερινή πρόταση του Δ. Γιαννακόπουλου, είναι μονόδρομος για τον Σύλλογο και θα πρέπει όλοι, ανάλογα με τις δυνάμεις μας, να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθεί.

Έχοντας ως δεδομένη την ξεκάθαρη θέση της Πολιτείας (τόσο από τον Δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη, όσο και από τον αυριανό πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη), πως αυτή τη φορά θα κάνει το χρέος της απέναντι στον Σύλλογο του Παναθηναϊκού, ικανοποιώντας το “κοινό περί δικαίου αίσθημα”, η συγκέντρωση 20 εκατομμυρίων ευρώ, φαντάζει παιχνιδάκι.

Και φαντάζει παιχνιδάκι, γιατί δεν καλούνται να τα συγκεντρώσουν αποκλειστικά οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, που άλλοι είναι άνεργοι, άλλοι έχουν μια δουλειά των 700 ευρώ ή μια μικρή επιχείρηση και με το ζόρι τα βγάζουν πέρα….. αλλά μαζί με τα λεγόμενα “γερά πορτοφόλια”.

Δεν διανοούμαι να σκεφτώ, πως αυτά τα γερά πορτοφόλια δεν θα συνεισφέρουν τουλάχιστον τα μισά από αυτά τα 20 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται, έτσι ώστε να ξεφύγει ο Σύλλογος από την ανυποληψία και να πορευτεί στο μέλλον με ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα μοντέλο διοίκησης.

Ένα μοντέλο, που κυρίαρχος θα είναι ο κόσμος και το μπάτζετ για όλα τα αθλήματα, θα βγαίνει από έναν μοναδικό κουμπαρά. Με διοίκηση που κάθε 2 χρόνια θα κρίνεται και θα βαθμολογείται. 

Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι καιρός τα “μίση” και τα “πάθη”, να παραμεριστούν και με ενότητα να διασφαλίσουμε το μέλλον του Συλλόγου. Να πιέσουμε τόσο την Πολιτεία να βιαστεί, όσο και τον Γιάννη Αλαφούζο να δεχτεί.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, ένα χρόνο πριν αποτελέσει παρελθόν από τον Σύλλογο (ως μεγαλομέτοχος, γιατί μπορεί να είναι μέλος της νέας προσπάθειας) αν όλα πάνε καλά, μπορεί απαλλαγμένος από την υποχρέωση της αποπληρωμής των 20 εκατομμυρίων ευρώ, να αυξήσει το φετινό μπάτζετ της ομάδας και να μην παραμείνουμε ως οι φτωχοί συγγενείς της SL.

Επειδή έχουν αρχίσει αρκετοί να γράφουν στα social με ειρωνική διάθεση, “Ωραία τα είπε ο Γιαννακόπουλος, να μαζευτούμε να βάλουμε 20 εκατομμύρια ευρώ εμείς οι ταπεινοί, για να κάνουν το κομμάτι τους οι επώνυμοι σαν και αυτόν, έχοντας μάλιστα και την διαχείριση των εσόδων του γηπέδου”…… θέλω να κλείσω το κείμενο με μια παραίνεση.

Έλεος με την ανέξοδη κριτική, κανείς δεν σας αναγκάζει να συμμετέχετε οπουδήποτε, κανείς δεν σας έβαλε κάποιο μαχαίρι στο λαιμό να συμφωνήσετε με το project, τουλάχιστον μη το πυροβολείτε από το πρώτο λεπτό. Ο Γιαννακόπουλος έκανε μια ξεκάθαρη πρόταση, συμβάλλοντας σε αυτή με τον προσωπικό του χρόνο να την επεξεργαστεί και να την φέρει σε ένα σημείο σε ότι την αφορά με την Πολιτεία, επιπλέον παραχωρεί τις μετοχές της ΚΑΕ…..έχει έρθει η ώρα να “μιλήσουν” και οι υπόλοιποι.

Τόσο αυτοί με τα χοντρά πορτοφόλια, όσο και εμείς με τα ταπεινά….. χωρίς να σημαίνει πως όσοι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν, πως είναι λιγότερο Παναθηναϊκοί. Αν κάποιος έχει κάποια άλλη, καλύτερη πρόταση, ας την καταθέσει.