Τέλος…… δίχως τέλος!

 

Γράφει ο S!#

Καλησπέρα σε όλους Κύριοι…!

Notis Sfakianakis…Τέλος δίχως τέλος! 2001…μακρινό, πόσο επίκαιρο όμως έτσι…? Στίχοι που μάλλον είναι οι πιο ταιριαστοί στην περίπτωση μας…

Τέλος όμως? Τέλος πριν την αρχή μήπως?

Φεβρουάριος 2020, έβγαινε δειλά δειλά από την ΠΑΕ ότι ο τότε προπονητής δεν θα συνέχιζε! Αρνήθηκε να αναλάβει μόνος του τα πάντα λέγοντας ότι έχει μάθει να δουλεύει με Τ.Δ κι έτσι άρχισε να γίνεται μη αρεστός πια, αυτός που έφτιαξε 1 αξιοπρεπή ομάδα με 1 ΝΑΙ μόνο 1 μεταγραφή άνω μίας ηλικίας (Μακέντα). Το παράξενο της υπόθεσης ήταν ότι ρωτήθηκε για τον τότε Τ.Δ και ήταν θετικός. Τον πούλησε και ο ένας και ο άλλος!

Παρόλα αυτά έμεινε στην ομάδα, συνέχισε με ότι εφόδια είχε και έβγαλε την ομάδα στην κατάταξη της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός επί ημερών του και με βάση το ρόστερ που είχε σε σχέση με άλλους προπονητές έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο (Σκεφτείτε τι παρέλαβε). Παρέμεινε μέχρι το τέλος και παρέδωσε κανονικά…μαζί κι εμείς που από τότε βλέπαμε τι πάει να συντελεστεί, αλλά τότε ήμασταν βιαστικοί και προβληματισμένοι με τον Δώνη και τις επιλογές του, τον γιο του (αλήθεια πόσο καλύτερα απέδωσε ο Σανκαρε?), το επιτελείο του και πόσα έπαιρνε (λες κι εμείς τα δίναμε), ενώ τώρα που ζητάμε προπονητές του 1 εκατομμυρίου και πάνω (μόνο για αυτούς) ήμαστε οκ…

Βλέπαμε λοιπόν, περίεργες κινήσεις εξ αρχής του τότε Τ.Δ και τις επισημαίναμε με διαφορετικούς ίσως τρόπους αλλά πάντα με γνώμονα τον Παναθηναϊκό και την ιστορία του! Και μπαίνοντας στο καλοκαίρι κι ενώ ο Τ.Δ έκανε τα θέλω του νομίζοντας ότι είναι στην ΑΕΚ Λάρνακας, μόνο τυφλός και ματαιόδοξος δεν έβλεπε αυτό που ερχόταν, εκτός εάν ήσουν θεατής του Game of Thrones και περίμενες το τέλος που όρισαν στην σειρά, θα έπεφτες έξω….Αλλά εδώ η κατάσταση ξέφυγε εντελώς!

Οι παίχτες παλιοί και νέοι αντί να γυρίσουν από τις παραλίες, μάλλον μπέρδεψαν το Κορωπί με παραλία και συνέχισαν τις διακοπές εκεί με τον Προπονητή για το Service και τον Τ.Δ ξενοδόχο! Και ευρέθη το λάθος σχετικά γρήγορα…και έγινε η αλλαγή! Αλλά με ποιον? Με κάποιον που από την ώρα που ήρθε υποτίμησε το ήδη μέτριο ρόστερ κι αντί να το βοηθήσει, αυτός το τρόλαρε παραπάνω! Ο οποίος με μετέπειτα δηλώσεις του είπε πως στην ομάδα μόνο 2-3 ασχολούνται κι αυτοί μόνο για τον μισθό τους…θα μου πεις λατρεμένε μου, ψέματα (?).

Και η ομάδα κέρδιζε αλλά οι αδυναμίες έκαναν μπαμ εξ αρχής…και λέγαμε μέσα από τις νίκες θα διορθωθούν, αλλά όταν η τύχη γύρισε την πλάτη (γιατί στο ποδόσφαιρο θέλει και τύχη) δεν διορθώθηκε τίποτα, αντιθέτως ήρθε και η κόντρα με τα μεγάλα συμβόλαια άρχισε η κατηφόρα σε σημείο να τελειώνει η αγωνιστική περίοδος με -37 και 1 νίκη στα τελευταία 14 παιχνίδια νομίζω!!!

Βοηθός του ένας άνθρωπος που ήταν πρόταση ενός φίλου του (αν είναι δυνατόν), ο οποίος αμφιβάλλω εάν έκανε τα στοιχειώδη εκεί μέσα εκτός από το να μαλώνει με τους παίχτες….Μη πω κι άλλα που βγήκαν στην φόρα…Επιπλέον να μην ξεχάσω την απαίτηση των παιχτών να πάνε στον ιδιοκτήτη -αφού ο Γ.Δ ήταν πρόταση του προπονητή (άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία) και δεν βρήκαν ανταπόκριση- για να κάνουν παράπονα για ανάρμοστες συμπεριφορές και μη σωστή δουλειά στις προπονήσεις!

Ο Γ.Δ λοιπόν ο οποίος έρχεται με δυνατό βιογραφικό, με ανάδειξη παιχτών και οικονομικών των ομάδων, αντί να φέρει 3 έτοιμους παίχτες να βοηθήσει και τον προπονητή και την ομάδα βέβαια αυτός φέρνει…3 ανέτοιμους…(τουλάχιστον για Δεκέμβρη μήνα – που μακάρι του χρόνου τα παιδιά να κάνουν την διαφορά) κι επιπλέον δεν κάνει τπτ έτσι ώστε να αδειάσει την ομάδα από τύπους οι οποίοι συνεχίζουν τον τουρισμό τους στην Αθήνα (Αγιούμπ-Μπεκ κτλ). Αντ’ αυτού διώχνει Εμμανουηλίδη αφού δεν υπάρχει χώρος πια για να παίξει, εξαφανίζει Μπουζούκη και επειδή δεν υπογράφει συμβόλαιο ακόμη ο Αλεξανδρόπουλος ξαφνικά μένει έξω…(αντικαταστάτες οι 3 που ήρθαν, ίσως μόνο ο Νιάς να δείξει κάποια στιγμή μετά 2-3 χρόνια, που δεν θα είναι ίσως στην ομάδα όπως λένε τα ρεπορτάζ (?)). Για γέλια και η άδεια των 45 (!) ημερών για γέλια και η απουσία του γενικώς από οτιδήποτε!

Και φεύγει λοιπόν (κακώς την συγκεκριμένη στιγμή ο Μπόλονι-άστον να τελειώσει, 1 εβδομάδα είχε μείνει) και τελειώνει η παρωδία με το 1-4 (ασχολίαστο γιατί οι εκφράσεις θα είναι ανάρμοστες)! Μέσα σε αυτά σαφώς δεν ξεχάσαμε και την άδεια των εορτών που οι μισοί γύρισαν με κορονοιό και δεν μπορούν ΑΚΟΜΗ να συνέλθουν…(η απάντηση στην μεγάλη άδεια από το τεχνικό επιτελείο ήταν ήθελαν να δουν τους δικούς τους, τι να κάναμε).

Το κομμάτι τον παιχτών είναι το τελευταίο λοιπόν, που όμως κάλλιστα μπορεί να γίνει το πρώτο αφού ο οχαδερφισμός που διακατέχει όλη την ομάδα εφέτος δεν είχε όριο…Προφανώς δεν έχει καταλάβει ΚΑΝΕΙΣ που βρίσκεται και δεν ντρέπονται κι όλας στο τελευταίο ματς να κοιτάνε περίεργα το κόσμο (τον ελάχιστο που παραπονιόταν με ότι έβλεπε) που με γεμάτο γήπεδο αδυνατώ να πιστέψω τι θα γινόταν με την κατάσταση όπως εξελίχθηκε!

Τέλος λοιπόν και την επομένη το πρωί Ibiza για διακοπές…(μα καλά τι γίνεται εδώ). Αλήθεια ποιος διοικεί αυτήν την ομάδα (και δεν το γράφω ειρωνικά), ποιος ελέγχει τι γίνεται τις καθημερινές, ποιος ελέγχει τι γίνεται εκτός προπονήσεων, ποιος δίνει προγράμματα στις διακοπές, (τα είπε και ο Μπόλονι αυτά έτσι…βέβαια έδωσε και λίγο έτσι τον Γ.Δ…, που ο ίδιος πρότεινε) ποιοι είναι αυτοί που βαριούνται να παίξουνε στο οικογενειακό διπλό επειδή είναι λέει κρύοι…(?) και άλλοι παίρνουν φανέλες μετά από ξεφτίλες (υπάρχει τρόπος και τρόπος να γίνει τέτοια κίνηση), ποιος επιτέλους ελέγχει και τι??

Τουλάχιστον καιρό πριν ξέραμε ποιος ασχολείται και με τι (θυμάμαι όταν τελείωσε η 1η χρονιά Δώνη, μάθαμε τι προγράμματα δόθηκαν και πως ελεγχόταν οι παίχτες εάν τα τηρούν…Σας παρακαλώ πολύ!!! Αλλά νομίζω τερματίσαμε! Ναι πιστεύω ότι πιάσαμε (?) πάτο! Αλλαγή σε όλα λοιπόν, αλλά από που να ξεκινήσεις….όταν υπάρχει άραγε κάτι να αλλάξεις ή θέλει κάτι άλλο…Ακούγονται και γράφονται ονόματα για να μπουν στην ομάδα σε πόστα τα οποία πραγματικά χρειάζεται ο σύλλογος, αλλά όλοι διστάζουν! Κι εκεί που λέγαμε ότι κάτι πάει να γίνει, ξαναλέμε ξαφνικά (?) τελικά τι θα γίνει…? Χωρίς οργάνωση δεν πας πουθενά και δυστυχώς η ομάδα δεν έχει! Και εδώ είναι το περίεργο, καθώς ένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας στην ναυτιλία και στα ΜΜΕ (δλδ σε δυνατούς τομείς) να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι (και δεν έχει οποιαδήποτε ομάδα) 10 χρόνια τώρα, μοιάζει τουλάχιστον σκανδαλιστικό…

Γιοβάνοβιτς πια…αλλά χωρίς το κατάλληλο Staff πως θα καταφέρει κάτι, και μετά πάλι τα ίδια και τα ίδια…Ευχή μου ότι καλύτερο, αν και πιστεύω ότι την κατάλληλη χρονική στιγμή δεν είναι αυτός που έπρεπε αντ’ αυτού αν δεν δούμε τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, δεν πρέπει να τον κατακρίνουμε…! Και ας αφήσουμε τα: δουλεύει έτσι, κάνει αυτά, βασίζεται σε εκείνα κτλ κτλ φανφάρες και ουσία καμία προς το παρόν!

Πάντως, τουλάχιστον από τα ονόματα που γράφτηκαν (τυχαία?), ήταν ότι πιο σοβαρότερο (εάν αφαιρέσουμε από μέσα το φιλολογικό ενδιαφέρον για Ζαρντίμ & Σίλβα). Αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι θέλει επαρκή στελέχωση αλλιώς…(φέρνει 3 δικούς του προς το παρόν – αλλά το κομμάτι το δύσκολο είναι το διοικητικό σε επίπεδο συντονισμού). Τέλος για τον προπονητή θα πω ότι είναι θετικό το ότι θέλει να αναλάβει από νωρίς την ομάδα (01/06 ειπώθηκε) και δεν περιμένει κάτι άλλο σε πρόταση κτλ και επίσης ότι θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο χωρίς πολλά και πολλούς στο κεφάλι του…Προσθέτω (και είναι σημαντικό για μένα) ότι δεν μου δημιουργούνται πια προσδοκίες για ΤΠΤ πραγματικά όμως, (όσο και να το θέλω) και αυτό είναι θετικό, στο τι θα παρουσιάσει στην ομάδα ο Coach από του χρόνου και το βάζω στα θετικά για να ελπίζω σε θετική πορεία…Ίδωμεν!

Επιπλέον το κομμάτι της διαιτησίας και του παρασκηνίου (αναφέρθηκε και στο προηγούμενο άρθρο μου), θέλει δουλειά καθώς και αυτό έχει να κάνει με την πορεία της ομάδας και την ηρεμία της (στην Ελλάδα ήμαστε έτσι, κι εμείς το έχουμε νιώσει ΠΟΛΛΑ χρόνια αυτό). Στο κομμάτι των αλλαγών των παιχτών κι εκεί θέλει πολλή δουλειά, καθώς καλές οι αποχωρήσεις (μετά από πλήρη τσεκάρισμα του νέου προπονητή) αλλά θέλουν και αποζημιώσεις…εκτός εάν πιστεύει κανείς ότι θα φύγουν ή θα πουληθούν έτσι απλά 15 παίχτες πρπ (όπως υπολογίζουμε)…Βάλτε και τις προσθήκες κάπου εκεί ή καλύτερα κάντε βασικές τις προσθήκες!!! Αφήστε που θεωρώ ότι έγινε ανάποδα η διαδικασία επιλογής τεχνικού, δλδ πρώτα κλείνεις Staff Διοικητικό και μετά τεχνικό team, αλλά τι να λέμε τώρα.

Βαζέχα – Καραγκούνης – Μπασινάς έπρεπε να έχουν από εχθές πόστο στην ΠΑΕ (ακούγεται ότι είναι κοντά ο Κοτσόλης & γίνονται συζητήσεις με τον Κριστόφ, ακούστηκε και ο Γιούρκας)!

Ήθελα να δώσω στο άρθρο την ονομασία Perfect Storm όμως θέλω να είμαι αισιόδοξος και όχι ματαιόδοξος, κι έχει μεγάλη σημασία αυτό, (εύχομαι να μην το κάνω σε επόμενο)!

Να στε όλοι καλά Κύριοι…!