Ώρα Ευρώπης, για τον μοναδικό Πρέσβη του Ελληνικού ποδοσφαίρου!!

Γράφει ο Panos Makrys

Ξεκίνησε σήμερα τυπικά η νέα ποδοσφαιρική σαιζόν για τον Παναθηναϊκό μας,με την κλήρωση της προκριματικής φάσης του Champions League.

Η τύχη φαίνεται να χαμογέλασε στην μοναδική Ελληνική ομάδα, που έχει παίξει σε τελικό Ευρώπης, αφού μεταξύ της Βελγικής Γκενκ και της Ουκρανικής Ντνίπρο, η κληρωτίδα επέλεξε την Ουκρανική ομάδα ως αντίπαλο του Παναθηναϊκού μας.

Μάλιστα το πρώτο παιγνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας, σε ουδέτερο γήπεδο, πιθανότατα στην γειτονική της Ουκρανίας Σλοβακία, λόγω του πολέμου ο οποίος συνεχίζεται στο Ουκρανικό έδαφος, ενώ η ρεβάνς αναμένεται να γίνει μία εβδομάδα αργότερα στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Επικρατέστερο γήπεδο για το πρώτο παιχνίδι είναι αυτό στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, μία πόλη περίπου στα 100 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία, με χωρητικότητα περίπου 5.800 θέσεων.

Ημερομηνίες διεξαγωγής και ώρες θα γίνουν γνωστές μέχρι το βράδυ.

Το πρώτο παιγνίδι στην Σλοβακία θα γίνει 25 ή 26 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς στην Ελλάδα 1 ή 2 Αυγούστου.
Με πρόκριση επί της ουκρανικής ομάδος ο Παναθηναϊκός εξασφαλίζει minimum την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League, ενώ παραμένει και στην μάχη, έχοντας άλλους δύο γύρους μπροστά του, για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Το έργο του Παναθηναϊκού είναι σαφέστατα πιο εύκολο, σε σχέση με την άλλη υποψήφια αντίπαλο την οποία απέφυγε στην κλήρωση, την Βελγική Γκενκ.

Ελπίζουμε σε μία πρόκριση, έχοντας μάλιστα και την δυναμική παρουσία των οπαδών μας στην Σλοβακία, όπου εύκολα μπορούν να κερδίσουν την πρώτη μάχη, αυτή της εξέδρας.

Για να ανοίξει με την πρόκριση ο δρόμος για την συνηθισμένη – αλλά ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια – παρουσία της ομάδος στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

ΕΛΛΑΣ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!!!