Με 22 πόντους και 17 ασίστ του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός άλωσε την Ρωσία!!!

Καλησπέρα κύριοι, μεγάλο το σημερινό διπλό για την ομάδα, αλλά τι να το κάνουμε, αφού κανείς παίκτης μας δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ ώστε να ασχοληθούν οι ΑΡΔ….με λίγα λόγια μια νίκη χωρίς αντίκρυσμα!!!

Όσο οι απέναντι παράγοντες, δημοσιογράφοι και οπαδοί, θα ασχολούνται με την ματαιοδοξία του Σπανούλη, εμείς προσηλωμένοι στον στόχο μας θα ελπίζουμε για το καλύτερο…..για το αυτονόητο, που τα τελευταία χρόνια της κρίσης, έγινε εμμονή και ζητούμενο.

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που με κορυφαίους τους Μήτογλου και Καλάθη (ειδικά στα τελευταία λεπτά, απέδειξε γιατί είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας) άλωσε την Ρωσία στην παράταση και εύχεται να είναι η ΤΣΣΚΑ αυτή που θα διασταυρωθεί στα προημιτελικά για μια θέση στο φετινό F4.

Με το σημερινό διπλό ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δικαίωμα να στοχεύει ψηλότερα από την δεδομένη πλέον πρόκριση στους “8”….καθώς βρίσκεται μόλις μία νίκη μακριά από την 4αδα.

Τα υπόλοιπα από το On Sports

Με τον απόλυτο ηγέτη Νικ Καλάθη να γράφει ένα μπασκετικό… έπος και τον Ντίνο Μήτογλου να είναι κάτι παραπάνω από άξιος συμπαραστάτης του, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε ξανά… πλάκα στην ΤΣΣΚΑ μέσα στη Ρωσία! Οι «πράσινοι» από νωρίς έδειξαν τις διαθέσεις τους, φαινόταν πως ήταν «φτιαγμένοι» για αυτό το ματς, και παρότι λίγα λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς απειλήθηκαν με μια ακόμα οδυνηρή ήττα, κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. «Κλειδί» ήταν μια άμυνα και ένα τεράστιο σουτ του Ουέσλι Τζόνσον που μπήκε στο ματς 4’41’’ πριν το τέλος του παιχνιδιού, ενώ ο Νικ Καλάθης με τρίποντο – μαχαιριά όπως πέρσι «έγραψε» το 89-89 για να παιχτεί ο έξτρα χρόνος.

Εκεί, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί την κατάσταση. Με σκληρή άμυνα, καλές επιλογές αλλά και μεγάλα σουτ από τον Τζόνσον και τον Καλάθη, δυναμικό παιχνίδι ξανά από τον Μήτογλου στη ρακέτα και στις δυο πλευρές, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη με το τελικό 106-102 να περνάει στην ιστορία της Euroleague. Ο Νικ Καλάθης έκανε… εξωγήινη εμφάνιση με 22 πόντους και 17 ασίστ, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου διέλυσε όλα τα ατομικά ρεκόρ με 25 πόντους και 16 ασίστ. Οι δυο τους, μαζί με όλους τους υπόλοιπους παίκτες του «τριφυλλιού», έφεραν την τεράστια νίκη.

Η εικόνα του αγώνα

Με τον Τζίμερ Φριντέτ να είναι «καυτός» και να βοηθάει πολύ τον Παναθηναϊκό στο επιθετικό κομμάτι άρχισε το παιχνίδι στο Καλίνινγκραντ. Η ΤΣΣΚΑ βρήκε, ωστόσο, κι αυτή αρκετές λύσεις από την περιφέρεια με τον Στρέλνιεκς κυρίως να είναι αυτός που είχε συνδεθεί με το «πράσινο» καλάθι. Το καλό ξεκίνημα του «τριφυλλιού» δεν είχε συνέχεια σε όλο το δεκάλεπτο, με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται 22-17 στο τέλος της περιόδου και να δείχνει πως είχε το momentum. Ο Ντίνος Μήτογλου που είχε μπει με διάθεση στο παιχνίδι από το ξεκίνημα, επανήλθε στο παρκέ και έδωσε τεράστια ώθηση στον Παναθηναϊκό στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τεράστια συνεισφορά στα ριμπάουντ (7 εκ των οποίων 5 επιθετικά) και 15 πόντους ήταν το… άρμα του «τριφυλλιού» κόντρα στην ομάδα του Ιτούδη. Ο Πιτίνο στήριξε αρκετά και στη δημιουργία του Καλάθη, που είχε 5 ασίστ στο ημίχρονο με μόλις 1 λάθος, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάει στα αποδυτήρια με +4 (45-49). Μάλιστα, αν οι «πράσινοι» ήταν λίγο πιο προσεκτικοί σε μικρές λεπτομέρειες κυρίως στο κομμάτι του ριμπάουντ, θα είχαν ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα έχοντας κάνει μια πάρα πολύ πειστική εμφάνιση στο πρώτο μισό του αγώνα.

Με τον Μήτογλου να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και τον Τόμας να ευστοχεί σε τρίποντο 6’00 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ο Παναθηναϊκός πήγε για πρώτη φορά στο +11 (49-60). Εκεί, όμως, εμφάνισε και πάλι τις γνωστές του παθογένειες. Σε συνδυασμό με την τρομακτική ευστοχία των παικτών του Ιτούδη από το τρίποντο, η ΤΣΣΚΑ έκανε 10-0 σερί και μπήκε ξανά στο ματς (59-60) μέσα σε ενάμιση λεπτό. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε… ντέρμπι, με τον Παπαπέτρου να ευστοχεί στην εκπνοή για το 69-69 στο τέλος της περιόδου. Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι φάνηκε πως θα ξεφύγει αφού ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να εμφανίζει προβλήματα τόσο στο κομμάτι του ριμπάουντ όσο και στο σκοράρισμα, όμως, βρήκε λύσεις με τον Πιτίνο 4’41’’ πριν το τέλος με το σκορ στο 82-77 υπέρ της ΤΣΣΚΑ να περνάει στο ματς τον Τζόνσον. Ο Αμερικανός έπαιξε εξαιρετική άμυνα, βοήθησε και στο ριμπάουντ ενώ είχε το μεγάλο σουτ για το 87-84 1’59’’ πριν το φινάλε. Ο Νικ Καλάθης ήταν αυτός που έριξε ξανά τη… μαχαιριά στους Ρώσους, με τρίποντο 6’’ πριν το φινάλε για το 89-89.

Στην παράταση, ο Παναθηναϊκός ήταν ξανά συγκεντρωμένος. Οι «πράσινοι» δεν άλλαξαν σχήμα, με τον Καλάθη να συνεχίζει να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και τον Τζόνσον να βάζει τρίποντο για το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (89-92). Ο Πιτίνο έβαλε ξανά στο παρκέ τον Μήτογλου, που βοήθησε τόσο στο σκοράρισμα όσο και στο ριμπάουντ, με τον Καλάθη να συνεχίζει απτόητος να κάνει… εξωπραγματικά πράγματα και να πληγώνει με κάθε τρόπο την ομάδα του Ιτούδη. Στα 38’’ πριν το φινάλε με το σκορ στο 95-102 για το «τριφύλλι» έγινε ένα λάθος που έβαλε στο ματς τους Ρώσους, όμως, στο τέλος οι «πράσινοι» ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή, εκεί όπου τους οδηγούσαν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ για να σταματούν τον χρόνο. Οι τελευταίες δυο βολές ήρθαν από τα πιο σίγουρα χέρια, αυτά του Τζίμερ Φριντέτ, που διαμόρφωσε το τελικό 106-102 του μυθικού διπλού κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό!

ΥΓ. Ευτυχώς που οι παίκτες μας….. συνεχίζουν να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με πίστη για την ανατροπή…. Έτσι έγινε και σήμερα…… και εκεί που οι  χήρες του site, είχαν αρχίσει το κλάμα από το 39ο λεπτό, για την ευκαιρία που χάθηκε, πήγαν το παιχνίδι στην παράταση και στο τέλος το κέρδισαν.

Δείτε πως κάνετε κάθε φορά που η ομάδα δεν βρίσκεται μπροστά στο σκορ, μπας και συμμορφωθείτε….