“Παλιά μου τέχνη κόσκινο”, η γκρίνια στον Παναθηναϊκό από τον Αύγουστο…..

ЁяՓɁӇ ԏՠͅϕ БϐύǔǠԏՠЁ́ȇ́Ɋϕ ͔MɠЏÉTϓ (֙ԏÑVɁ: ȁ́ӇӠć̏ЏՋϓ / EUROKINISSI)

Γράφει ο GT67

Στα λόγια, αυτοί που ήρθαν είναι καλύτεροι-ποιοτικότεροι σε σχέση με όσους αποχώρησαν. Στο χορτάρι όμως του χθεσινού φιλικού, δεν το είδαμε κάτι που όμως είναι αναμενόμενο τέτοια εποχή.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι τα φιλικά προετοιμασίας είναι για τον προπονητή, ο οποίος το επιβεβαιώνει λέγοντας “Το βασικό στοιχείο είναι να βλέπουμε σε ποια θέση συγκεκριμένα βρίσκεται ο κάθε παίκτης”. Ψάχνει και ψάχνεται ο Πογιάτος γιατί όντως ” φτιάχνουμε μια νέα ομάδα. Παίκτες, προπονητής, όλοι νέοι…” όπως τονίζει.

Επί της ουσίας, Καρλίτος, Φακούντο Σάντσες έκαναν το ντεμπούτο τους, ο Βιγιαφάνιες δεν έχει αγωνιστεί ακόμη ενώ Αϊτόρ, Ιωαννίδης προτιμήθηκε να μην αγωνιστούν λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμού. Συνεπώς μόνο οι Βέλεθ, Σαβιέρ “ενίσχυσαν” την χθεσινή προσπάθεια.

Και σαν να μην “έφταναν” αυτά, αναμένονται τις επόμενες μέρες τουλάχιστον δύο μεταγραφές……..Μια 11αδα νέοι, που η λογική λέει ότι θα είναι (οι περισσότεροι) βασικοί.

Άρα η περσινή ομοιογένεια έχει πάει περίπατο κι όλοι διεκδικούν μια θέση στο βασικό rotation της ομάδας.

Οι 11αδες που παρατάσσει είναι πειραματικές και δεν θα τις δούμε ποτέ. Ξεκινά με τουλάχιστον δύο και τρεις νεαρούς και βάζει άλλους τόσους ή και περισσότερους στο Β ή την διάρκειά του, σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει στο μυαλό του ποιοι πραγματικά του είναι αναγκαίοι για την νέα σεζόν.

Δε θέλει γκρίνια κατήφεια αναθέματα, δεν έχει νόημα άλλωστε. Τα πόδια είναι βαριά, το σύστημα νέο, τα πρόσωπα νέα, οι εντολές του προπονητή μπερδεύουν το μυαλό των “παλιών” παικτών που είχαν συνηθίσει σε άλλες. Οι νεοφερμένοι δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμη κι αν το καλοεξετάσουμε θα δούμε ότι κάποιοι απ’ αυτούς απουσίαζαν για περισσότερο από 5 μήνες απ’ την ενεργό δράση.

Ακόμη και οι διάρκεια των διακοπών ήταν μικρή λόγω covid και παράτασης των play offs. Tο σώμα δεν ξεκουράστηκε ικανοποιητικά, δεν αποφορτίστηκε και μάλιστα μέσα σε ένα μήνα πιέστηκε σε εντατικές-σκληρές προπονήσεις.

Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν δικαιολογίες αλλά πραγματικότητα που πρέπει να διαχειριστεί καταλλήλως απ’ όλους (μας).

Και ναι, είναι «ένα καλό μάθημα» για να καταλάβουμε όλοι (παίκτες, προπονητές και οπαδοί) ότι αλλάζοντας το μισό ρόστερ και φέρνοντας ένα νέο προπονητή, θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή για να ρολάρει η καινούργια ομάδα.

Αν λοιπόν όντως “Καταστραφήκαμε” στις 29 Αυγούστου……πάλι,  καλύτερα να αλλάξουμε ασχολίες (μπάλα) θυμίζοντας ότι πέρσι τέτοια εποχή η ομάδα “γ@@@@@ε κι έδερνε” αλλά η εκκίνηση του πρωταθλήματος ήταν μια παταγώδης αποτυχία.

ΥΓ. Τα νέα από το “μέτωπο” του γηπέδου, είναι ενθαρρυντικά….Δεν πετάμε τη σκούφια μας, αλλά δεν θα κάνουμε και τους στραβούς, μη βλέποντας πως για πρώτη φορά μετά το 2009, Πολιτεία και Δήμος, ασχολούνται σοβαρά και όχι επικοινωνιακά…..