Σε μία ακόμα σπουδαία ενέργεια παίρνει μέρος ο Παναθηναϊκός

Σε μία ακόμα σπουδαία ενέργεια παίρνει μέρος ο Παναθηναϊκός. Η “πράσινη” ΠΑΕ συμμετέχει στην καμπάνια της Διεθνής Ένωσης Αγνοούμενων και υπό εκμετάλλευση Παιδιών, με τη συνδρομή της ECA, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος στα social media.

Αναλυτικά το μήνυμα της ΠΑΕ:

“Ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στην καμπάνια της Διεθνής Ένωσης Αγνοούμενων και υπό εκμετάλλευση Παιδιών @ICMEC_official με τη συνδρομή της @ECAEurope”

Πάνω από 50 λέσχες μελών του ECA έχουν προσφερθεί εθελοντικά να χρησιμοποιήσουν τα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 25 Μαΐου για να μοιραστούν βίντεο με παιδιά που σήμερα λείπουν σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία «Football Cares» διευθύνεται από το Διεθνές Κέντρο για τα Αγνοούμενα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (ICMEC) και υποστηρίζεται τόσο από το ECA όσο και από τη FIFA.

Η AS Roma, η οποία έχει μακροχρόνια σχέση με το ICMEC, βοηθά στη διευκόλυνση του έργου.

«Το ECA και οι λέσχες-μέλη του είναι περήφανοι που συνεργάζονται με το ICMEC, έναν οργανισμό που έχει κάνει απίστευτη δουλειά για να βοηθήσει τους ευάλωτους νέους σε όλο τον κόσμο για πάνω από δύο δεκαετίες, να δείξει ότι το« Football Cares »στη Διεθνή Ημέρα των Αγνοουμένων των Παιδιών», δήλωσε. Τσάρλι Μάρσαλ, Διευθύνων Σύμβουλος του ECA. «Οι σύλλογοι έχουν μια μακροχρόνια παράδοση ως φορέας κοινωνικού αντίκτυπου τόσο στις τοπικές τους κοινότητες όσο και παγκοσμίως, μια παράδοση μεγάλης σημασίας στον σημερινό κόσμο. Ως συλλογική μονάδα, τα μέλη του ECA έχουν μια απαράμιλλη πλατφόρμα για να προσεγγίσουν εκατομμύρια παγκοσμίως για να υποστηρίξουν εκείνους που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην κοινωνία μας. ”

«Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά αναφέρονται ότι αγνοούνται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, και ένα αγνοούμενο παιδί είναι ένα ευάλωτο παιδί. Ενώ η πλειοψηφία μπορεί να επιστρέψει σπίτι γρήγορα και με ασφάλεια, πολλοί παραμένουν λείπουν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους », πρόσθεσε ο Bob Cunningham, Διευθύνων Σύμβουλος της ICMEC. «Την Παγκόσμια Ημέρα Αγνοουμένων Παιδιών 2020, έχουμε τιμή να έχουμε την υποστήριξη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας. Με την τεράστια παρακολούθηση και παγκόσμια εμβέλεια που διαθέτουν αυτά τα κλαμπ, ελπίζουμε ότι κάποιος, κάπου μπορεί να αναγνωρίσει ένα από τα παιδιά που λείπουν στα βίντεο, ώστε να μπορούν να επανενωθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. ”

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η ICMEC ηγείται των προσπαθειών να κάνει τα παιδιά του κόσμου ασφαλέστερα από την απαγωγή, τη σεξουαλική κακοποίηση και την εκμετάλλευση. Η δουλειά τους φτάνει σε όλες τις ηπείρους και το Παγκόσμιο Δίκτυο των Παιδιών που Δείχνει το ICMEC συγκεντρώνει 30 χώρες για να τους βοηθήσει να ανακτήσουν τα παιδιά που αγνοούνται και έχουν απαχθεί.

Στις 25 Μαΐου κάθε έτους, για να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα των Αγνοουμένων Παιδιών, το ICMEC συντονίζει δραστηριότητες και εκστρατείες για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το ζήτημα των αγνοουμένων παιδιών, να γιορτάσει εκείνους που έχουν ανακτηθεί και να θυμηθούν εκείνους που εξακολουθούν να αγνοούνται.

«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο και το ICMEC εκτιμά πολύ το μοναδικό δυναμικό των συλλόγων να ενισχύσουν τις προσπάθειές μας να δημοσιοποιήσουμε τη δυστυχία των παιδιών που λείπουν μέσω της απίστευτης παρουσίας τους στα κοινωνικά μέσα», δήλωσε η Caroline Humer, Αντιπρόεδρος Προγραμμάτων. «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ECA και τη FIFA για τη φανταστική τους υποστήριξη, κάθε σύλλογος που συμφώνησε να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία« Football Cares »και επίσης η AS Roma, η οποία μας πλησίασε για την πρωτοβουλία και βοηθά την ICMEC να θέσει την εκστρατεία μαζί.”