Τελειώσαμε…? Για πάμε πάλι απ’ την αρχή!!!

Γράφει  S!#

Καλησπέρα σε όλους….

Τέλος (?) λοιπόν οι μεταγραφές, ας δούμε λίγο το ρόστερ μας & με τις νέες προσθήκες πια, παράλληλα με τον τρόπο που θέλει να παίξει ο Γιοβάνοβιτς (4-2-3-1)

Στο τέρμα προστέθηκε ένας έμπειρος τερματζής (που έλεγαν κι οι παλιοί, έτσι Μ. Αδερφέ?) όπου εκτός από πίεση θα δώσει και ανταγωνισμό για την θέση Νο 1 στον Σωκράτη, που εάν δεν διορθώσει τις εξόδους του και τις πάσες του δύσκολα θα συνεχίσει να είναι βασικός. Βέβαια για τον Μπρινιόλι θα ήθελα να παρατηρήσω ότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έπαιζε Ιταλία που έχει πολύ καλές άμυνες. Βέβαια βγήκε καλύτερος ΤΦ, αλλά ας μην βιαζόμαστε…Πάντως δείχνει καλά στοιχεία σύμφωνα με αυτά που είδα.

Οι άλλοι 2 μικροί έχουν (?) μέλλον!

Στην άμυνα όσον αφορά την δυάδα στο κέντρο της (σταθερά Μπάρτ & Φραν), από την στιγμή που δεν έκανε πρόταση συμβολαίου για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που προπονήθηκε αρκετά με την ομάδα (σίγουρα υπήρχε θέμα συμβολαίου-αμοιβής θεωρώ), ο Σάρλια ήρθε συμπληρωματικός και καλό είναι να μην βιαστούμε να τον κρίνουμε από ένα μόνο λάθος σε ένα φιλικό, γιατί οι εντυπώσεις που αφήνει είναι καλές από τις προπονήσεις και τα φιλικά. Επιπλέον εδώ να προσθέσω ότι αμυντικοί που κάνουν τέτοια λάθη είναι παίχτες που έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ότι κάτι τέτοιες φάσεις τις έχουν, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητα κακοί. Για τον Σιδερά δεν θα εκφράσω γνώμη γιατί είναι αρκετά νωρίς! Για τον Πούγγουρα μόνο θα πω, πως εμένα μου βγάζει ότι είναι παιδί ψυχολογίας με ότι συνεπάγεται αυτό! Το συμπέρασμα είναι εύκολο να βγει καθώς άλλος ήταν επί Δώνη κι άλλος πέρσι. Στα μπακ αριστερά είναι ξεκάθαρη η κατάσταση, δεξιά όμως θεωρώ ότι ο Σάντσες μπορεί να δώσει περισσότερα επιθετικά από ότι ο Κώτσιρας, ενώ αμυντικά το αντίθετο. Θέλει δουλειά και θα υπάρξει ανταγωνισμός εκεί ασχέτως εάν φαίνεται ότι την θέση την καπαρώνει ο Κώτσιρας, ας περιμένουμε λίγο…(αν ο Σάντσες δεν…εφέτος, βλέπω τον Βαγιαννίδη από Γενάρη σιγά σιγά να ετοιμάζεται για επιστροφή στην 1η ομάδα και αντίο ο Αργεντίνος).

Στο κέντρο τώρα οι ΑΜ είναι ξεκάθαρα 2, Κουρμπέλης – Πέρεθ και ήμαστε καλά! Καθώς εάν δεν μπορεί ο αρχηγός ο Πέρεθ μια χαρά θα τα πάει νομίζω καθώς και εμπειρία και παραστάσεις έχει (μιλάμε πάντα με ότι ξέραμε κι ότι έχουμε δει –έστω και λίγο- έως τώρα). Επιπλέον χωράει κατ’ ανάγκη όμως και ο Αλεξανδρόπουλος που μοιάζει περισσότερο 8άρι

Πάμε λοιπόν και στα 8άρια μας που εκεί εκτός του βασικού Μαουρίσιο που θεωρώ ότι με την καλή προετοιμασία θα δώσει πολλά περισσότερα από πέρσι (γι’ αυτό και δεν πουλήθηκε κι’ όλας 2 ημέρες πριν το τέλος) πήραμε και σαν δανεικό τον Λουντκβιστ (με προοπτική αγοράς καθώς τα 800 χιλιάρικα πρπ δεν είναι πολλά για παίχτη που αν μπορεί να κάνει την διαφορά γιατί όχι) που θα μπορεί να αντικαταστήσει τον Μάου όταν πρέπει κι ίσως και κανέναν άλλο… Επιπλέον σε ένα σύστημα το οποίο θα είναι 4-3-3 θα μπορούν να παίξουν και μαζί αφού σε τέτοια συστήματα η ανάπτυξη έρχεται από τα πλάγια και οι κεντρικοί παίχτες είναι κάτι σαν Box to Box. Επιπρόσθετα για αυτήν την θέση υπάρχει και ο Αγιούμπ (που…), ο Αλεξανδρόπουλος (που μπορεί να δώσει φρεσκάδα αλλά του λείπει η εμπειρία που μπορεί να πάρει εφέτος για του χρησιμεύσει για του χρόνου!).

10άρι δεν αγόρασε η ομάδα εφέτος γιατί στηρίζεται αποκλειστικά στον Βιγιαφάνες ο οποίος όμως έως τώρα είναι έξω από τα νερά του και φαίνεται και από τα φιλικά και από τα ρεπορτάζ των προπονήσεων αλλά από την συμπεριφορά του γενικώς!

Ίσως αισθάνεται μεγάλο το βάρος του να είσαι το Α & το Ω στην ανάπτυξη της ομάδας και δεν (?) μπορεί να το σηκώσει. Είναι πολύ καλός παίχτης για έμενα και μπορεί να σηκώσει την θέση άνετα αλλά χρειάζεται περισσότερο δουλειά και στον ψυχολογικό κομμάτι πια, ειδικά τώρα που τα ήρθαν και παίχτες που ίσως απειλήσουν την θέση του! Αν το αποβάλει αυτό θα δούμε ωραία πράγματα και από αυτόν ειδικά εάν βοηθηθεί και από το κέντρο (6-8 θέσεις) και δεν χρειάζεται να τρέχει άσκοπα πίσω, όπως και από τις πτέρυγες που αναβαθμίστηκαν πια!

 

Στο 10 έχουμε και τον Μπουζούκη που τον περιμένουμε ακόμη να αποδώσει εκεί! Μπορεί? Καλό ερώτημα! Θέλει? Καλό ερώτημα! Μήπως τελικά να δουλέψει την ταχύτητα του περισσότερο και να μεταφερθεί αλλού (8άρι ας πούμε ή στα πλάγια όπως πρόπερσι)? Πάντως δεν είναι για διώξιμο όπως λένε κάποιοι….10άρι πάντως μπορεί να βοηθήσει και ο Αγιούμπ καθώς δεν έχει τα τρεξίματα αλλά έχει την αίσθηση του χώρου, όπως και την κοντινή – γρήγορη πάσα που βοηθάει έστω και λίγο σε αυτό για να κυκλοφορήσει γρήγορα το παιχνίδι από τα άκρα όμως κυρίως, πάντα σαν εναλλακτική βέβαια και από την στιγμή που τον έχεις στην ομάδα κι έχει και καλό συμβόλαιο!!!

Οι πτέρυγες αναβαθμίστηκαν εφέτος περισσότερο από κάθε άλλη θέση, δεξιά περιμένουμε από τον Παλάσιος τα πολλά μιας και ήταν ο βασικός στόχος για τα εξτρέμ, όμως πάντα πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις για τον χρόνο που πρέπει να του δώσουμε για να αποδώσει καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις η αλλαγή στα 29 δεν είναι εύκολη όπως και η μετάβαση από την Αργεντινή στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά ο παίχτης από τα λίγα που είδαμε σε ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει να μπορεί να κάνει την διαφορά στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Στην ίδια πλευρά μάλλον θα παλέψει για την θέση ή ο Εμπακοτό που για μένα δεν βλέπω τι μπορεί να προσφέρει, αφού όσο καιρό τον βλέπω δεν μου γεμίζει το μάτι ότι μπορεί να βοηθήσει ή ο Αιτόρ που θεωρώ ότι μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει καθώς αδικεί ξεκάθαρα τον εαυτό του! Δεν γίνεται ένας παίχτης που συνέχεια από πέρσι ενδιαφέρονται ομάδες γι’ αυτόν με καλή παρουσία στην Ολλανδία να μην μπορεί να παίξει στην Ελλάδα, που υπήρχαν στιγμές που το έδειξε κι’ όλας με τις ενέργειές του. Κακώς μπήκε στην διαδικασία να ψάχνεται να φύγει αφού δεν έκανε καλή χρονιά και δεν επικεντρώθηκε στην καλή προετοιμασία του… Από αριστερά Χατζηγιοβάνης (που πρέπει επιτέλους να διορθώσει την αμυντική του λειτουργία) κατά τ άλλα μέχρι σήμερα είναι το καλύτερο εξτρέμ που έχουμε (εκτός μεταγραφών, αφού επίσημα τους περιμένουμε) και Βιτάλ που ήρθε για να δώσει ωραιάδα στο παιχνίδι του ΠΑΟ με την τεχνική του, να περάσει στοχευμένες σέντρες στα φορ και να ηρεμεί την κατάσταση ίσως στο κέντρο παίζοντας έξυπνα με τον Βιγια, αφού αν συνεργαστούν θα ομορφύνει πολύ το παιχνίδι της ομάδας καθώς θα τελειώσουν οι πολλές σέντρες – λόμπες που είδαμε πέρσι και θα βγουν αρκετές κάθετες αν λειτουργήσει η συνεργασία σωστά προς τους επιθετικούς. Για τον Μπεκ δεν θα αναφερθώ καθώς δεν ξέρω κι εγώ τι κάνει…τι θέλει…κτλ…

Στα φορ μετά την φυγή του Καμπετσή έμειναν 3 και από την στιγμή που δεν φεύγει άλλος δεν γίνεται (και λογικό) μεταγραφή. Ο Μακέντα η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν με έχει αφήσει να σκέφτομαι ότι ίσως πρέπει να ξεκινήσει ο Καρλίτος βασικός για εφέτος αφού από αυτά που γράφονται και λίγο είδαμε είναι πιο δραστήριος, πιο feet και πολύ περισσότερο μέσα στις φάσεις! Σίγουρα τα φορ εφέτος θα περιμένουν και να βοηθηθούν από την πλούσια (?) μεσαία γραμμή με κάθετες μπαλιές πια είτε από τον άξονα είτε από τις πτέρυγες. Στον άξονα υπάρχουν πια παίχτες να δώσουν την κατάλληλη τελική αφού θα είναι πιο απελευθερωμένοι πια, από τις πτέρυγες η διεισδυτικότητα των νέων παιχτών μαζί με τους 3 παλιους που ανέφερα (αν ανέβουν επίπεδο αυτοί) θα προσθέσει την μπαλιά στο κέντρο της άμυνας είτε σαν κοφτή σέντρα είτε σαν πίσω μπαλιά από την τελική γραμμή. Πάντως μην σας φανεί περίεργο ότι αν κάποιος εδραιωθεί στον κέντρο της επίθεσης ο άλλος να αποχωρήσει τον Γενάρη. Ο Ιωαννίδης έχει αυτοπεποίθηση, θέλει και το δείχνει συνεχώς ότι μπορεί να διεκδικήσει την θέση (και αυτό πρέπει να πιστωθεί και στον Μπόλονι που τον έριξε στα βαθιά), όμως όταν έχεις Μακέντα & Καρλίτος είναι δύσκολο να βγεις εσύ μπροστά λόγω ονομάτων και συμβολαίων. Εδώ όμως οι 2 τους δεν είναι ακόμη καλά, οπότε γιατί όχι!

 Το προπονητικό τιμ είναι πολύ νωρίς για να το κρίνουμε όμως κάποια πράγματα θα φανούν από την αρχή (έστω και λίγα) κι εύχομαι να είναι ενθαρρυντικά. Τέλος μην πει κανείς που πάμε με αυτούς τους παίχτες, γιατί θα του θυμίσω τα μωρά του Δώνη, που δεν νομίζω σαν αξία να είχαν μεγαλύτερη από αυτούς τώρα, είχαν όμως σωστό καθοδηγητή και ψυχή Παναθηναϊκή!!!

 Να στε όλοι καλά Κύριοι…..!