Τον “έκλεψαν” μες στο σπίτι του!!!

Καλησπέρα κύριοι, δυστυχώς σήμερα βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές….. η κωλόφαρδη “Βασίλισσα” με τη σχετική βοήθεια από τους γκρι υποτακτικούς της, “έκλεψαν” από τον Παναθηναϊκό μία νίκη, που για 35 λεπτά κρατούσε στα χέρια του.

Το αποτέλεσμα αυτό σταμάτησε το νικηφόρο σερί των «πράσινων», οι οποίοι δεν έδωσαν συνέχεια στις 6 διαδοχικές επιτυχίες τους στην regular season.

Κάτι οι κάκιστες επιθετικές επιλογές, κάτι κάποια περίεργα σφυρίγματα, κάτι ο κώλος του Ρούντι….. έφεραν το παιχνίδι τούμπα και εκεί που στο ημίχρονο ήμασταν σίγουροι πως θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη νίκη, βρεθήκαμε στο “καναβάτσο”….

Σαφέστατα και η ευθύνη της ήττας βαραίνει πρώτους από όλους και από όλα, τους παίκτες του τριφυλλιού, οι οποίοι επαναπαύτηκαν στην απόδοση των 35 λεπτών και στα τελευταία 5 τα έκαναν όλα λάθος, δίνοντας το δικαίωμα σε αυτούς της Ρεάλ, να πιστέψουν στην ανατροπή και να παίξουν αυτή τη φορά για την “ιστορία” τους!!!

Όπως όλα δείχνουν και αν εξελιχθούν “ομαλά” τα υπολειπόμενα παιχνίδια, θα υπάρξει ισοβαθμία Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Μπασκόνια…. σε αυτή την περίπτωση τερματίζουμε έβδομοι και παίζουμε με την ΤΣΣΚΑ, ενώ ο Ολυμπιακός ως έκτος με την Ρεάλ.

Πάντως και χωρίς να θέλω να “χρυσώσω” την σημερινή ήττα, αν κερδίζαμε θα πέφταμε 100% πάνω της και ειλικρινά ήταν ο μόνος αντίπαλος που δεν θα ήθελα…..χίλιες φορές ΤΣΣΚΑ. Εννοείται βέβαια πως τελευταία αγωνιστική κερδίζουμε την Μπουντουσνοστ…..

Η εξέλιξη του αγώνα από το On Sports

Ο αγώνας σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε ρυθμό, αποτέλεσμα των πολλών φάουλ που σφύριξαν οι δύο διαιτητές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο, είχαμε 17 φάουλ και εκτελέστηκαν 19 βολές! Το «τριφύλλι», όμως, προσαρμόστηκε απόλυτα στα δεδομένα του αγώνα και κατάφερε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, σκοράροντας στις έξι από τις πρώτες οκτώ επιθέσεις του. Με σερί 10-0 προηγήθηκε 10-3 και βρήκε λύσεις στην επίθεση την ώρα που έβαζε δύσκολα στη Ρεάλ στην άλλη άκρη του παρκέ.

Με τον Παπαγιάννη να κάνει τρομερή δουλειά στο «ζωγραφιστό», ο Παναθηναϊκός είχε 10/16 δίποντα και μέχρι το 10ο λεπτό είχε ξεφύγει με 32-14! Ουσιαστικά ο μόνος που δημιούργησε σοβαρό «πονοκέφαλο» στην «πράσινη» άμυνα ήταν ο Ταβάρες, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους στο πρώτο μέρος. Κάπως έτσι, μολονότι η ισπανική ομάδα είχε 5/18 τρίποντα, κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (35-26) αλλά σε εκείνο το σημείο μίλησε ο captain Καλάθης!

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο που… έκοψε τη φόρα της Ρεάλ και συνολικά εφτά πόντους το συγκεκριμένο διάστημα για ανέβει και πάλι η διαφορά στο +14 (42-28). Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το τρίποντο του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός είχε «κολλήσει» επιθετικά και μετρούσε 0/7 σουτ! Βέβαια, κι η Ρεάλ έβγαλε αντίδραση και με… ξεσπάσματα του Φερνάντεθ (στο φινάλε του πρώτου μέρους) και του Γιουλ μείωσε σε 50-44 (23′). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ισπανός γκαρντ πέτυχε οκτώ μαζεμένους πόντους με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Γενικά, ο Γιουλ πήρε πρωτοβουλίες κάτι που προσπάθησε να κάνει κι ο Καμπάτσο, με τη Ρεάλ να πλησιάζει το -5 (54-49) με τρίποντο του Ράντολφ. Οι παίκτες του Πιτίνο, όμως, αντέδρασαν σωστά και βάζοντας ο καθένας το… λιθαράκι του διατήρησαν μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Λάνγκφορντ, ο οποίος έπαιξε εξαιρετική άμυνα στους Γιουλ και Καμπάτσο, ενώ με τρίποντο έστειλε στο +10 (59-49 στο 29′).

Λίγο αργότερα ο Αμερικανός γκαρντ με νέο σουτ έξω από τα 6μ75 έκανε το 62-53 (32′), για να πάρει τη σκυτάλη ο Τόμας… Ο Αμερικανός φόργουορντ πέτυχε ένα τρίποντο (65-56) κι ένα γκολ φάουλ, φέρνοντας τον Παναθηναϊκό στο +11 (71-60 στο 35′) αλλά τα… τερτίπια του Καμπάτσο εκνεύρισαν τον Καλάθη, κάτι που τελικά αποδείχθηκε καθοριστικό. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχασε το μυαλό του και στη συνέχεια το ίδιο συνέβη και την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κάνουν κακές προσπάθειες στην επίθεση και… εύκολα φάουλ. Κάτι που οι διαιτητές φρόντισαν να «εκμεταλλευτούν» στέλνοντας σχεδόν σε κάθε επίθεση τη Ρεάλ στις βολές!

Μέχρι το 39ο λεπτό που ο Λάνγκφορντ έκανε το 73-70, το «τριφύλλι» είχε 0/5 τρίποντα, 0/1 δίποντο και 2 λάθη σε τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα να δεχθεί σερί 9-0. Ο Ράντολφ είχε 1/2 βολές, ενώ στη γραμμή πήγε κι ο Παπαγιάννης, 37.9” πριν το τέλος. Ο Έλληνας σέντερ, όμως, αστόχησε και στις δύο, ενώ ο Λάνγκφορντ πήρε ένα κακό τρίποντο στην εκπνοή της επίθεσης. Τα παραπάνω έδωσαν μια τελευταία επίθεση στη Ρεάλ, η οποία τελικά έφυγε νικήτρια χάρη στο τρίποντο-προσευχή που πέτυχε ο Ρούντι Φερνάντεθ! Κι ενώ νωρίτερα ο Γκιστ είχε παίξει τρομερή άμυνα στον Καμπάτσο.

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 45-33, 59-53, 73-74.