Χωρίς το VAR να “συνετίσει” τον διαιτητή, δεν θα έπαιρνε ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλησπέρα κύριοι, κακή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και νωρίς νωρίς δύο βαθμοί χαμένοι, σε μια χρονιά που γεννήθηκαν προσδοκίες…..

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο φλύαρος (70% κατοχή), άχρωμος, υποτονικός….. και με τους περισσότερους παίκτες του να αποδίδουν το 30% αυτού που μπορούν να αποδώσουν. Κάκιστοι οι Δώνης, Κουρμπέλης, Μακέντα, Κολοβός, Χατζηθεοδωρίδης και Διούδης, ο οποίος στη μία και μοναδική φορά που απείλησε η Λαμία, δέχτηκε το γκολ, αλλάζοντας όλη τη ροή του αγώνα.

Σε κακή ημέρα και ο προπονητής του τριφυλλιού, ο οποίος απέτυχε στην αλλαγή του Μολό (ο Χατζηγιοβάννης θα ήταν πιο χρήσιμος πιστεύω), άργησε πολύ να κάνει την 2η αλλαγή και δεν έκανε καν την 3η….. όταν η ομάδα φώναζε από χιλιόμετρα πως χρειάζεται άλλο ένα φορ στην περιοχή της Λαμίας. Επιπλέον όταν έχεις κάνει 2 μήνες προετοιμασία και φιλοδοξείς φέτος να παρουσιαστείς ως κανονικός Παναθηναϊκός, του πούστη όλα μπορεί να πάνε στραβά, αλλά όχι να είσαι υποτονικός!!!

Θεωρώ επιτακτική ανάγκη την απόκτηση καθαρού 6αριού και στόπερ…. και όχι παίρνουμε 6αρι και το κάνουμε στόπερ (Ρόντγουελ)….ο Ρόντγουελ βασικό 6αρι και άλλος ένας για στόπερ….

Δεν θέλω να σταθώ περαιτέρω στο σημερινό παιχνίδι, γιατί όσο και αν η Λαμία έπαιξε αντιποδόσφαιρο, για μένα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την εμφάνιση….. και πρέπει να πάρουν όλοι χαμπάρι, πως δεν γίνεται μια ζωή να κρύβονται πίσω από την απέχθεια του κόσμου για την διοίκηση, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες!!!

Ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει υπομείνει πολλά για μεγάλο διάστημα… και σε μια χρονιά που του ζητάει ο Παναθηναϊκός, βοήθεια για το γήπεδο, βοήθεια για τον Ερασιτέχνη, βοήθεια για τους συνδέσμους, βοήθεια για το μπάσκετ, βοήθεια για το ποδόσφαιρο…. ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ!!!

Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, αλλά περιμένει να δει και ανταπόκριση…..δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί τους άλλους να παίζουν Ευρώπη και να χαίρεται με τις ήττες του ή να διαλέγει για πρωταθλητή, όποιον τον αδίκησε λιγότερο…. Να σοβαρευτείτε λοιπόν εκεί στην ομάδα, προπονητές και παίκτες, γιατί τα 1.000 άτομα στο φιλικό με την Ξάνθη, θα είναι η μόνιμη εικόνα του ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι από το Sport Fm:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του στο ξεκίνημα, αλλά δεν είχε παραγωγή παιχνιδιού, βρίσκοντας απέναντι του μια καλά οργανωμένη άμυνα που φρόντιζε να κλείνει σωστά τους χώρους.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Βύντρα, με τον Δώνη που συμμετείχε στη φάση να μην μπορεί να σουτάρει σωστά στη συνέχεια, αφού ο διαιτητής Σκουλάς σωστά δεν καταλόγισε παράβαση, στο 20’…

Η Λαμία όχι μόνο δεν κινδύνευσε ουσιαστικά, αλλά ήταν μάλιστα εκείνη που κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα, στο 20ο λεπτό. Όταν από «βαθιά» μπαλιά ο Γιόχανσον δεν μπόρεσε να κόψει τον Ρόμανιτς, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε και την κακή έξοδο του Διούδη, τον πέρασε με κεφαλιά και στη συνέχεια με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία, για το 1-0!

Με τον Ζαχίντ «εγκλωβισμένο», τον Κολοβό… άφαντο και τον Μακέντα να αναγκάζεται να γυρίσει πολλές φορές αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «πατήσει» περιοχή, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Μακέντα στο ημίωρο, που μπλόκαρε εύκολα ο Βελλίδης.

Ωστόσο, τρία λεπτά μετά, η μπάλα βρήκε και πάλι σε χέρι παίκτη των γηπεδούχων μέσα στην περιοχή, στου Πλιάτσικα συγκεκριμένα, ο Σκουλάς έδειξε αρχικά κόρνερ, αλλά με την χρήση του VAR υπέδειξε σωστά την παράβαση. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση στο 35’, νίκησε τον Βελλίδη και ισοφάρισε σε 1-1 για το «τριφύλλι»!

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά στο 40ο λεπτό, με τον Κουρμπέλη, αλλά το γκολ ορθώς δεν μέτρησε αφού στην αρχή της φάσης ο Κολοβέτσιος ήταν οφσάιντ, ενώ στο 44’ ο Δώνης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βελλίδη από θέση μέσα αριστερά.

Ο Σκουλάς με τη χρήση του VAR «κιτρίνισε» τον Μακέντα, με τη Λαμία να ζητάει απευθείας κόκκινη, για φάουλ πάνω στον Σάλιακα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου, για να πάνε οι δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Δώνη μπήκε μεν με διάθεση να γίνει πιο πιεστική, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στα αντίπαλα καρέ. Μια συνεργασία των Χατζηθεοδωρίδη-Ζαχίντ με το άστοχο σουτ του δεύτερου στο 49’ και μια σέντρα σουτ του Ινσούα στο 59’, ήταν όλα όσα είχαν να επιδείξουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού…

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο τεχνικός των φιλοξενούμενων να ρίξει στη… μάχη τον Μολό -που έκανε επίσημο ντεμπούτο- με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να αλλάξει τη… μοίρα της ομάδας του.

Οι Φθιωτοί από την πλευρά τους συνέχισαν να αμύνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ προσπάθησαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ μέσω της τακτικής των αντεπιθέσεων. Δεν τα κατάφεραν ούτε κι αυτοί, έχοντας την καλύτερη τους στιγμή στο 64ο λεπτό, με τον Κολοβέτσιο να προλαβαίνει όμως τον Καραμάνο και να διώχνει.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο «έσβηνε» η ένταση του αγώνα, με τις φάσεις να… εξαφανίζονται, τον Δώνη να μην κάνει καν την τρίτη του αλλαγή και το τελικό σφύριγμα του Θεσσαλού ρέφερι να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, αφού το φάουλ του Μολό στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε στο τείχος…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία (4-2-3-1): Βελλίδης, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σάλιακας (90’+3΄Τσούκαλος), Δημούτσος, Πλιάτσικας, Ρόμανιτς (76’ Σκόνδρας), Μπεχαράνο, Καραμάνος, Τουράμ (62’ Βασιλόγιαννης).

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης (82’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (60’ Μολό), Μακέντα, Κολοβός.

ΥΓ1. Με εξαίρεση τα αστεία πλέον και άνευ ουσίας και σημασίας συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ο κόσμος του Παναθηναϊκού στάθηκε στο ύψος του και στήριξε την ομάδα, παρά την κακή εικόνα που παρακολουθούσε.

ΥΓ2. Αυτό που με ξεπερνάει, είναι πως το σημερινό αποτέλεσμα έγινε επιχείρημα ορισμένων να επιμείνουν στην άποψή τους, πως δεν πάμε πουθενά…. ούτε στην 5αδα.