Από το 2014, υπήρχαν οι σκέψεις για στέγαση ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΑΟ στον Βοτανικό!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλησπέρα κύριοι, η πρώτη αναφορά-απαίτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για γήπεδο μπάσκετ στο project της Διπλής Ανάπλασης και στην περιοχή του Βοτανικού, έγινε μέσω ενός άρθρου του “Πρασινοφρουρού” στην εφημερίδα “Πράσινη” στις 13/3/2014.

Και έγινε, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ εκείνη την περίοδο που είχε ανάγκη από επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, σε συνεννόηση με την διοίκηση του ΑΟ βολιδοσκόπησε τις προθέσεις της ΠΑΕ…. αν θα ήταν διαθέσιμη να μπει στην διαδικασία της ανέγερσης του γηπέδου και στην υλοποίηση του project της Διπλής Ανάπλασης.

Τότε το Greenmood είχε σχολιάσει και είχε πάρει θέση για αυτή την έμμεση απαίτηση του Προέδρου της ΚΑΕ, με ένα κείμενο που είχε επικεφαλίδα “Απαιτεί γήπεδο μπάσκετ στο Βοτανικό ο Γιαννακόπουλος” ….

Τότε είχα γράψει:

“O Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τόσο με τη επικοινωνιακή στήριξη του ουτοπικού σχεδίου ΠΑΝ.ΚΙ-Ερασιτέχνη για τη Λεωφόρο, όσο και με την δεδηλωμένη επιθυμία του να προστεθεί στην Διπλή Ανάπλαση γήπεδο μπάσκετ, εφάμιλλης κατηγορίας των τίτλων και της ιστορίας του «Εξάστερου», πιέζει την Πολιτεία για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ”.

Και όπως είδαμε κύριοι, όλη η ενέργεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι πριν 3 μήνες, είχε διοχετευτεί στην συνολική μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ…..στο λεγόμενο Athens Alive.

Παρά τις δικές του προσπάθειες και υποχωρήσεις….. οι υποσχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα,  (θα ικανοποιούσε στο έπακρο τις προϋποθέσεις που έθεταν Γιαννακόπουλος και ξένοι επενδυτές και μάλιστα θα θωράκιζαν με νομοθετήματα το έργο ώστε να μην προκύψουν προσφυγές) έμειναν στα λόγια. 

Έτσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχοντας μάλιστα αναλάβει και την χρηματοδότηση του ΑΟ, συνειδητοποίησε πως αν θέλει να πάψει κάποια στιγμή να είναι ο μοναδικός χρηματοδότης-αιμοδότης του Συλλόγου, θα πρέπει να υπάρξουν έσοδα. Αυτά τα έσοδα και μάλιστα σε σύντομη χρονική περίοδο, μόνο ο Βοτανικός μπορεί να τα προσφέρει.

Το μοναδικό πρόβλημα που υπήρχε και υπάρχει στο project, είναι πως με παρέμβαση της Μπιρμπίλη, δεν υπήρχε στον Βοτανικό γήπεδο μπάσκετ, παρά μόνο ένα μικρό κλειστό 1.800 θέσεων, για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη. Έτσι ξεκίνησε έναν νέο κύκλο συνομιλιών με την σημερινή κυβέρνηση, προκειμένου να ενταχθεί και γήπεδο μπάσκετ.

Αυτή την συζήτηση η κυβέρνηση (μέσω τους άτυπου γραφείου τύπου αρδνα), για ψηφοθηρικούς λόγους την έφερε στην επιφάνεια, χωρίς να έχει κάνει καμιά προεργασία. Για αυτό λένε τις γενικότητες και τις αοριστολογίες, θα βοηθήσουμε, θα δούμε, είμαστε θετικοί…ότι έλεγαν για το Γουδί και το Athens Alive και πέρασαν 5 χρόνια χωρίς να κάνουν το παραμικρό, παρά μόνο να ρίξουν πρόστιμο στον Παναθηναϊκό, για τις σουίτες στην Λεωφόρο.

Παρόλα αυτά, η ανάγκη της κυβέρνησης για ψηφοθηρία, έκανε το γήπεδο του Παναθηναϊκού κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής περιόδου και το ένα κόμμα μετά το άλλο, τρέχει να εκδηλώσει την συμπαράστασή του στον Παναθηναϊκό και να εξαγγείλει πως θα λύσει το ζήτημα. Θετικότατο!!!

Ο Κώστας Μπακογιάννης, που κατά 99% θα είναι σε μια βδομάδα ο Δήμαρχος Αθηναίων, δέσμευσε σε εκπομπή της ΕΡΤ τον συνδιεκδικητή του για τον Δήμο Νάσο Ηλιόπουλο, πως δεν θα φέρει καμιά αντίρρηση στο project να προστεθεί και γήπεδο μπάσκετ. Μάλιστα, με συνέντευξή του στην “Live Sport”, σημείωσε πως έχει σχέδιο και για την χρηματοδότηση του project (το σημαντικότερο όλων όσων έχουν ειπωθεί).

Ο Κωστής Χατζηδάκης, που κατά 90% θα είναι σε 35 ημέρες ο Υπουργός Ανάπτυξης και είναι γνωστός για τις φιλικές διαθέσεις του σε κάθε είδους επένδυση, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει και πρέπει να βοηθήσει.

Με λίγα λόγια, την επομένη των εκλογών όλα θα πρέπει να δρομολογηθούν και σύντομα να έχουμε τις αλλαγές αυτές που χρειάζονται ώστε να ενταχθεί και το γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή (δεν είναι ανάγκη να είναι δίπλα, μπορεί να πάει στα γειτονικά 120 στρέμματα που ανήκουν στον Δήμο και τα έθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης στην διάθεση της ΚΑΕ).

Ο Παναθηναϊκός θα παραχωρήσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας που συμπεριλαμβάνει, γήπεδο ποδοσφαίρου, πισίνα, κλειστό 2.000 θέσεων και αίθουσες για τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Από αυτά λειτουργούν το γήπεδο ποδοσφαίρου αποκλειστικά για αγώνες εντός Ελλάδας, κλειστό μόνο για αγώνες γυναικείου μπάσκετ και 3-4 αίθουσες που φιλοξενούν τμήματα όπως η ξιφασκία, η τοξοβολία, η πάλη, η πυγμαχία……

Μπάσκετ αντρών, αντρικό και γυναικείο βόλεϊ, αθλήματα κολύμβησης, στίβος, κ.α. έχουν ως έδρες διάφορα γήπεδα εντός Αττικής…….

Με την μετακόμιση στο Βοτανικό, θα έχουμε γήπεδο 40.000 θέσεων, εμπορικούς χώρους προς εκμετάλλευση και θα φιλοξενούνται όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις 7.500 τ.μ..

Επίσης στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, τις Τετάρτες ή Τρίτες που θα αγωνίζεται στην Ευρώπη και τα Σάββατα ή Κυριακές που θα αγωνίζεται για το Πρωτάθλημα, του παραχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ επιπλέον 1.800 θέσεις πάρκινγκ που ανήκουν στο Εμπορικό Κέντρο.

Τι λείπει? Το γήπεδο μπάσκετ, το οποίο μετά τις δεσμεύσεις των αυριανών υπευθύνων για το έργο, δεν βλέπω πως μπορεί να μην γίνει….. ακόμα και αν καθυστερήσει για λίγο το έργο, μέχρι να ετοιμαστεί η “χαρτούρα”. 

Αυτή τη φορά η επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να στεγαστεί και η ΚΑΕ στον Βοτανικό, δεν εμπεριέχει δεύτερες σκέψεις, είναι αληθινή και δεν έχει καμιά σχέση με εκείνη του 2014….. αυτό με κάνει αυτή τη φορά περισσότερο αισιόδοξο, πως το όνειρο κάθε Παναθηναϊκού, θα γίνει πραγματικότητα.

Σας παραθέτω το κείμενο του “Πρασινοφρουρού” στην εφημερίδα “Πράσινη” το 2014.

«Από τη στιγμή που Δήμος και Πολιτεία, δείχνουν μια κάποια κινητικότητα στο θέμα του Βοτανικού, η θέση μας όχι απλά παραμένει η ίδια αλλά είναι και αδιαπραγμάτευτη.
Με δεδομένο μάλιστα ότι το ΟΑΚΑ, όσο περνάνε τα χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο αφιλόξενο, ανεβάζοντας το κόστος και μειώνοντας τις παροχές (μέρες όπως η χθεσινή το κρύο τρυπάει τα κόκαλα), η ευθύνη του προέδρου του Ερασιτέχνη, Ηλία Μιχαλαριά, δεν είναι πια μεγάλη αλλά Ιστορική.

Σε κάθε συζήτηση για τη Διπλή Ανάπλαση, ο πρόεδρος της μάνας του Λόχου, πρέπει να ΑΠΑΙΤΕΙ πέρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ. Γήπεδο αντάξιο της Ιστορίας του Εξάστερου και των απαιτήσεων της ομάδας και του κόσμου της. Σε χωρητικότητα, λειτουργικότητα και ανέσεις. Ο βασιλιάς της Ευρώπης απαιτείται να έχει το δικό του παλάτι, όπως φυσικά κι όλος ο Παναθηναϊκός. Από το ποδόσφαιρο μέχρι το χόκεϊ επί χόρτου…»

Τότε είχα γράψει επίσης:

“Θέλει ο κύριος Γιαννακόπουλος να συμπεριληφθεί και γήπεδο μπάσκετ, ενώ ακόμα δεν έχει εκδηλώσει επίσημα την θέση του υπέρ της Διπλής Ανάπλασης? Δεν πρέπει να ξεκαθαρίσει πως συμφωνεί με το project και στη συνέχεια να κάνει προτάσεις βελτίωσης?

Θέλει να κάνουμε έναν αγώνα να βελτιώσουμε τους όρους? ΜΑΖΙ ΤΟΥ……..αλλά να ξεκαθαρίσει πως στόχος του είναι να βρούμε τα χρήματα και να πάμε στο Βοτανικό όσο το δυνατόν συντομότερα και χωρίς νωρίτερα να έχει πειραχτεί μισό τούβλο από τη Λεωφόρο”.

Όπως διαπιστώσαμε όλοι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα στο 2019 με μια σειρά δηλώσεων και ενεργειών, έχει παραδεχθεί πως η μοναδική, εφικτή και συμφέρουσα λύση για το μείζον θέμα της μετεγκατάστασης του Συλλόγου, είναι ο Βοτανικός, άρα απαντήθηκαν όλα όσα ρωτούσα το 2014.

Εμείς εδώ στο Greenmood εδώ και 10 χρόνια είμαστε με τον Παναθηναϊκό και το συμφέρον που απορρέει για τον ίδιο τον Σύλλογο και όχι για την εκάστοτε διοίκησή του. Θεωρούμε την λύση του Βοτανικού συμφέρουσα και περισσότερο δελεαστική με ένα μεγάλο γήπεδο μπάσκετ.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού, συνεπικουρούμενες από τα εκατομμύρια Παναθηναϊκών που ζουν με το όνειρο του δικού ΜΑΣ μεγάλου γηπέδου, θα πρέπει να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο συζήτησης και πίεσης σε κυβέρνηση και  Δήμο, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η ιδεατή λύση…… την συστέγαση ΟΛΟΥ του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.