Ανακοίνωσαν αποχή……και του έκαναν τα μούτρα κρέας!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλημέρα κύριοι, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τους ακατονόμαστους στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα να βρίσκεται αγωνιστικά στην χειρότερη κατάσταση της τελευταίας 15ετίας και να έχει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη μιας μαζικής παρουσίας των φιλάθλων της στο γήπεδο, προκειμένου να της συμπαρασταθούν με τη φωνή τους στην κερκίδα, μπας και καταφέρει το φαινομενικά ακατόρθωτο (με βάση την εικόνα της μέχρι σήμερα, αλλά και το κατά 10 φορές μικρότερο μπάτζετ που διαθέτει σε σχέση με τον αντίπαλό της), κάποιοι από αυτούς, επιδεικτικά της γυρίζουν την πλάτη!!!

Το αστείο όμως της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι? Πως όλοι αυτοί που αποφάσισαν να απέχουν και να αφήσουν την ομάδα στο έλεος του ισχυρού αγωνιστικά και παρασκηνιακά αντιπάλου, ανακοίνωσαν πως το κάνουν από “αγάπη” και “ενδιαφέρον”……

Να χέσω λοιπόν την “αγάπη” τους και το “ενδιαφέρον” τους….. το οποίο όλως τυχαίως κάθε χρόνο εκδηλώνεται (με διάφορους τρόπους) όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό, στην έδρα μας…… με απόρροια στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις στο γήπεδό μας να έχουμε τέσσερις ήττες (οι τρεις με 0-3 λόγω διακοπής), τρεις νίκες και μια ισοπαλία.

Και ποιοι καλούν τον κόσμο να απέχει στην τελική? Αυτοί που έκαναν τον Παναθηναϊκό κόμμα? Αυτοί που συνωστίζονταν στον Τάφο του Ινδού να χειροκροτήσουν τον Αλαφούζο, στις γενικές συνελεύσεις της Συμμαχίας-Απάτης? Αυτοί που έτρεχαν να βάψουν κάγκελα και να πουλήσουν διαρκείας σε κερκίδα της Λεωφόρου, που δεν έγινε ποτέ? Αυτοί που ανέλαβαν να διοικήσουν τη “Μάνα του Λόχου” και την παράτησαν με όλα τα ομαδικά αθλήματα στις μικρότερες κατηγορίες και 4 εκατομμύρια ευρώ χρέη?

Είμαστε σοβαροί? Δικαιούνται οι συγκεκριμένοι, μετά από όσα έκαναν και απέβησαν μοιραία για τον Σύλλογο, να προτείνουν οτιδήποτε στον κόσμο του Παναθηναϊκού, για τον Παναθηναϊκό? Πρωθυπουργοί βγαίνουν με 3 εκατομμύρια ψήφους και μόλις τα κάνουν σκατά, σε χρόνο dt εξαφανίζονται από προσώπου γης….. αυτοί που τα κάνουν σκατά 15 χρόνια τώρα, πως στο διάολο βρίσκονται ακλόνητοι στις θέσεις τους και αποφασίζουν για ΕΜΑΣ χωρίς εμάς?

Η ιδιοτέλεια τους έχει κυριεύσει… παίζουν στις πλάτες του υπόλοιπου κόσμου του Παναθηναϊκού παιχνίδια….πολιτικά, επιχειρηματικά και άλλα…..Ακόμα και στις δημόσιες σχέσεις τους με άλλους φιλάθλους έχουν αποτύχει, έχουν καταντήσει ουραγοί, όπως τότε που πήγαιναν τυρόπιτες στους παοκτσήδες και αυτοί τους το ανταπέδωσαν με την κλεψιά του κυπέλλου και την χλεύη “Εκεί, εκεί στη Β Εθνική” ή όπως προχτές, που στις 9:00 τιμούσαν φίλαθλο άλλης ομάδας και στις 9:30 όλοι αυτοί οι φίλαθλοι τραγουδούσαν επί 90 λεπτά “…..γαμώ τη Λεωφόρο και κάθε πούστη φλώρο Παναθηναϊκό”…..

Η αποχή δεν είναι ο τρόπος αντίδρασης, που θα προκαλέσει διοικητικές ανακατατάξεις….. ποτέ δεν ήταν. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με όσα έγιναν την περίοδο 2003-2011, που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός μας στην απόλυτη ένδεια τα τελευταία 8 χρόνια, θυμάται πως ο “αγώνας” αυτός κερδήθηκε από συμπεριφορές εντός γηπέδου και όχι με αποχή. Ακόμα και η επιστροφή των “σωτήρων” το 2010 (για να το σκάσουν διαπαντός μετά από 4 μήνες), αποτέλεσμα μαζικής παρουσίας και αντίδρασης στο γήπεδο ήταν, όχι αποχής.

Στα αρχίδια του, του ιδιοκτήτη που δεν είναι αρεστός αν αυτοί που δεν τον γουστάρουν απέχουν….. Πρόβλημα έχει όταν βρίσκονται κατά χιλιάδες στο γήπεδο και οι ύβρεις τους περνάνε μέσα από τους τηλεοπτικούς δείκτες στο πανελλήνιο. 

Αυτό πρέπει να κάνουν οι Παναθηναϊκοί. Να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα, προκειμένου να βοηθήσουν προπονητές και παίκτες, να έχουν τις όσο δυνατόν λιγότερες αγωνιστικές απώλειες αυτά τα πέτρινα χρόνια, μέχρι να ξημερώσει η μέρα της νέας εποχής….. γιατί οι αγωνιστικές ξεφτίλες σαν αυτή στο Βικελίδης, μένουν στην ιστορία, δεν θα εξαφανιστούν μαζί με τον Αλαφούζο….Γιατί σε 100 χρόνια από σήμερα -που εμείς δεν θα υπάρχουμε- κάποιος πιτσιρικάς φίλος του Άρη θα λέει σε έναν δικό μας, “Σας βάλαμε 4 το 2019”…… σιγά μην τον ενδιαφέρει αν εκείνη την περίοδο διοικούσε τον Παναθηναϊκό ένας κηφήνας ή αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού απείχε.

Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί του Αλαφούζου, αν δεχτώ την άποψή τους, πως δεν θέλει να δώσει την ομάδα, αλλά να την διατηρεί στον πάτο, εκτελώντας τις εντολές της “επάρατης οικογένειας” όπως αρέσκονται να αποκαλούν αυτούς, που είχαν τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Και είναι βούτυρο στο ψωμί του, γιατί κανείς επενδυτής δεν εμφανίζεται να πάρει ομάδα που παίζει σε άδειο γήπεδο….. Για αυτό επενδυτές βρίσκουν οι ομάδες, που ακόμα και στα χειρότερα τους, έχουν κόσμο δίπλα τους (Άρης, Λάρισα, ΟΦΗ) και ας είναι πολύ μικρότερα brands.

Πιο εύκολα βρίσκει αγοραστή ένα “μαγαζί” με 70.000 πελάτες δυσαρεστημένους, παρά κάποιο με μόλις 5.000 και ας είναι οι πιο πιστοί του κόσμου….. Γιατί τους 70.000 αν είσαι καλός επιχειρηματίας θα τους κερδίσεις, τους 5.000 ότι και να κάνεις άντε να τους φτάσεις 10.000…… Πολλές μικρότερες ομάδες πάνε καλύτερα αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, είδατε να αυξηθούν δραματικά οι οπαδοί τους? Όχι….

Το καλύτερο σενάριο για αυτούς (αν υπάρχουν) που θέλουν τον Παναθηναϊκό μικρό, αδύναμο και όμηρο….. είναι να απέχει ο κόσμος του!!!

Πάμε την Κυριακή για την πρώτη νίκη….. γιατί μπάλα είναι και γυρίζει…..γιατί οι πραγματικές δυνατότητες αυτού του Παναθηναϊκού, δεν είναι αυτές που είδαμε τα 3 πρώτα παιχνίδια….. γιατί έχουμε ανάγκη μια χαρά ρε πούστη μου!!!!