Και αφού δεν έχουμε να χάσουμε κάτι…..Καλή εξόρυξη!

Το νέο κρυπτονόμισμα (pi), στη δημιουργία του οποίου συμμετείχε και ένας Έλληνας επιστήμονας.

Πότε μπορεί να αποδώσει κέρδη και πώς μπορεί κάποιος να εγγραφεί.

Το π (pi) είναι το νέο κρυπτονόμισμα που δημιούργησε ο Ελληνας Δρ Νικόλαος Κόκκαλης μαζί με την Dr. Chengdiao Fan και τον Vincent McPhillip στο πανεπιστήμιο Στάνφορτ. Για να αποκτήσει κάποιος το νέο κρυπτονόμισμα π δεν χρειάζεται να ξοδέψει χρήματα για να αγοράσει τον εξοπλισμό με τον οποίο θα κάνει mining όπως χρειάζεται στα υπόλοιπα, αρκεί να κατεβάσει δωρεάν την εφαρμογή Pi network από το App store ή το Google play.

Η εφαρμογή δεν καταναλώνει μπαταρία, δεν δεσμεύει μνήμη από τη συσκευή(όπως τα άλλα κρυπτονομίσματα), το μόνο που χρειάζεται είναι να πατάτε ένα κουμπί μια φορά το 24ωρο ώστε να συνεχίζεται το mining….

Μπορείς να προσκαλέσεις φίλους σου και μετά από τρία 24ωρα μπορείς να φτιάξεις κύκλο εμπίστων ατόμων (3 έως 5) ώστε να αυξήσεις την ημερήσια απόδοσή σου σε «π».

Το π βρίσκεται σε αρχικό ακόμα στάδιο κατά το οποίο διαμορφώνεται ένα δίκτυο από pioneers, contributors, ambassadors και αργότερα nodes που θα το εμπιστευτούν και θα το διαδώσουν.

-Pioneer: είναι η κατάταξη αρχικού επιπέδου για όλους τους χρήστες.

-Contributor: Για να λάβετε αυτή την κατάταξη, συνδεθείτε για τρεις μέρες. Μετά μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα εμπιστοσύνης με άλλους χρήστες.

-Ambassador: Οι χρήστες που προσκαλούν άλλα μέλη να συνδεθούν στο δίκτυο Pi.

-Node: Μέλη που έχουν συνδέσει πρόσθετο εξοπλισμό στο δίκτυο μέσω υπολογιστή.

Το επίπεδο αυτό βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμο αργότερα….

Όπως το bitcoin ήταν το πρώτο που έβγαινε από υπολογιστή έτσι και το Pi σήμερα είναι το πρώτο που βγαίνει από ένα απλό app και αυτό το κάνει διαφορετικό.

Η δύναμη του κρυπτονομίσματος είναι η δημοφιλία και έτσι αναμένεται να ανέβει και το π σταδιακά. Και επειδή σίγουρα όλοι ξέρετε το Bitcoin το litecoin τοRipple κτλ αλλά δεν ξέρετε ή μπορεί να δυσκολεύεστε να καταλάβετε πως να τα βγάλετε ενώ το π ξέρετε πως είναι απλό: Κατεβάζοντας απλώς ένα app και το ‘πατάς’ μια φορά το 24ωρο.

Το κέρδος μπορεί να έρθει, μπορεί να αργήσει ή να μην έρθει ποτέ. Το σημαντικό με το π είναι ότι δεν σπαταλάμε χρήματα.

Όταν το πειραματικό πρότζεκτ του «π» ολοκληρωθεί τότε χωρίς να έχετε πληρώσει τίποτα θα μπορείτε να πουλήσετε ή να εξαργυρώσετε τα νομίσματα που ίδιοι θα έχετε παράξει.

Υπάρχουν τρία βήματα ανάπτυξης του δικτύου Pi:

Φάση 1. Σχεδιασμός και διανομή

Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης γίνονται συνεχώς βελτιώσεις στην εμπειρία και το περιβάλλον των χρηστών και δοκιμές σε σύγκριση με τη τελευταία φάση του δικτύου. Όλα τα νομίσματα που μαζεύουν οι χρήστες θα μεταφερθούν στο γενικό δίκτυο σε επόμενη φάση. Το Pi δεν έχει ανταλλαγές κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου και είναι αδύνατο να αγοράσει κάποιος Pi με οποιοδήποτε άλλο νόμισμα.

Φάση 2. Δίκτυο δοκιμών

Πριν ξεκινήσει το κύριο δίκτυο το λογισμικό θα δημιουργήσει ένα δίκτυο δοκιμών. Το δίκτυο δοκιμών θα χρησιμοποιεί το ίδιο πλαίσιο με το κύριο δίκτυο. Τα αποτελέσματα και των δύο συστημάτων θα συγκριθούν καθημερινά για να εντοπιστούν τα κενά και οι αδυναμίες του δικτύου . Αυτό θα επιτρέψει στους προγραμματιστές Pi να προτείνουν και να εφαρμόσουν διορθώσεις.

Φάση 3. Κύριο δίκτυο

Όταν η κοινότητα θεωρήσει ότι το λογισμικό είναι έτοιμο για παραγωγή αφού έχει δοκιμαστεί διεξοδικά στο δίκτυο δοκιμών, θα ξεκινήσει το δίκτυο Pi.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι κατά τη μετάβαση στο κύριο δίκτυο μόνο οι λογαριασμοί που έχουν ταυτοποιηθεί θα πάρουν έγκριση. Τα απομεινάρια πλαστών χρηστών (bot) ή διπλών χρηστών θα απορρίπτονται. Αυτή είναι η φάση κατά την οποία το Pi μπορεί να ξεκινήσει ανταλλαγές μεταξύ χρηστών.

Αυτή τη στιγμή το πι βρίσκεται στη δεύτερη φάση.

Μεταβείτε λοιπόν στο App Store ή στο Google Play, ανάλογα με τον τύπο του λειτουργικού σας συστήματος. Πληκτρολογήστε Pi Network στην αναζήτηση. Κάντε λήψη της εφαρμογής στο smartphone σας και ανοίξτε την. Καθορίστε τη μέθοδο εγγραφής: Facebook ή αριθμό τηλεφώνου. Συμπληρώστε τη χώρα κατοικίας και τον αριθμό τηλεφώνου. Συμπληρώστε το όνομα, το επώνυμο και το ψευδώνυμο. • Κατά την εγγραφή χρειάζεται invitation code δηλαδή ότι κάποιος σας έχει προτείνει:

Χρησιμοποιήστε το Athinaz εκεί. Μετά την εγγραφή, κάθε χρήστης λαμβάνει 1 Pi ανά λογαριασμό. Στην παρούσα φάση δεν στοιχίζει κάτι η παραγωγή του και δεν είναι ανταλλάξιμο. Στο μέλλον αναμένεται να αποκτήσει αξία κατά την τρίτη φάση.

Κ αφού δεν έχουμε να χάσουμε κάτι…..Καλή εξόρυξη!..

minepi.com/Athinaz