Σεμνά και ταπεινά…..και τη σαιζόν 2019-20 ο Παναθηναϊκός!!!

Γράφει ο Αλέξανδρος

Καλησπέρα κύριοι, η σημερινή συνέντευξη τύπου του Νίκου Νταμπίζα, είναι μια αφορμή να  συζητήσουμε ξανά για ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα τον Παναθηναϊκό μας, κάνοντας μια προσπάθεια να προβλέψουμε τι μπορούμε να προσδοκούμε από αυτόν ως φίλοι του, τη νέα χρονιά.

Μια χρονιά που το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με διαφορετικούς όρους. Εκτός της μείωσης των ομάδων σε 14, έχουμε την επαναφορά των play off….. αυτή τη φορά μάλιστα και για τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Παναθηναϊκός για τη σαιζόν 2019-20, έχει απαλλαγεί από δύο σημαντικά βαρίδια σε σύγκριση με εκείνον της περσινής σαιζόν. Την εκκίνηση από το -6 και την απαγόρευση μεταγραφών. Από μόνη της αυτή η θετική διαφορά, γεννά στους φίλους του προσδοκίες σχετικά με όσα μπορεί να πετύχει στο νέο πρωτάθλημα.

Αν πέρυσι -με όλες τις δυσκολίες που ανέφερα και παραπάνω- κατάφερε μέσα στο γήπεδο να διεκδικεί μέχρι και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την 5η θέση που θα του έδινε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, φέτος το λιγότερο που μπορούν να απαιτούν οι φίλοι του, είναι μια θέση στην 1η τριάδα και μια θέση στους ημιτελικούς του κυπέλλου.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να υπολείπεται σε μπάτζετ (ελέω Αλαφούζου) από 4-5 ομάδες, αλλά τόσο το ταλέντο των γηγενών ποδοσφαιριστών του (οι οποίοι θα έχουν πλέον και έναν χρόνο εμπειρίας), όσο και η βαριά φανέλα του, μπορούν να αντισταθμίσουν το οικονομικό ντεζαβαντάζ.

Η δεδομένη αντικατάσταση παικτών μεγάλων σε ηλικία που δεν πρόσφεραν την προηγούμενη δύσκολη χρονιά, έχοντας μάλιστα μεγάλα συμβόλαια….. με νέους διψασμένους για διακρίσεις, επιλογές του αδιαμφισβήτητα επιτυχημένου σε αυτόν τον τομέα Νταμπίζα, είναι τα εχέγγυα για μια καλύτερη χρονιά.

Αν η διοίκηση, εξακολουθήσει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και παράλληλα σε συνεργασία με ΚΑΕ και ΑΟ, προχωρήσουν τις συζητήσεις για το γήπεδο στο Βοτανικό, η χρονιά που έρχεται θα είναι εποικοδομητική εντός και εκτός γηπέδου.

Εμείς θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ομάδα, ανεξάρτητα από τα αρνητικά αισθήματα που έχουμε για τον αλλοπρόσαλλο ιδιοκτήτη της, ελπίζοντας πως η μεταβίβαση των μετοχών σε κάποιον καλύτερο, δεν θα αργήσει.

Βασική προϋπόθεση για να συμβεί το τελευταίο, είναι οι αγωνιστικές επιτυχίες, η συσπείρωση του κόσμου του Παναθηναϊκού και η προοπτική της κατασκευής του γηπέδου.